Net patys žinomiausi patiekalai kartais įgauna naują išvaizdą, jei tik šiek tiek pakeisite receptą. Taip yra ir su šiuo vokišku receptu, kuriame iš pažiūros įprasti kotletai įgauna papildomo sultingumo, aromato, pikantiškumo ir minkštumo.
Jums reikės
(galite perpus sumažinti produktų kiekį, jei gaminsite tik 1–2 asmenims):
- maltos mėsos, 1 kg
- baltos arba juodos duonos, 4 riekelių
- česnako pagal skonį
- pieno, 100 ml
- garstyčių, 2 šaukštų
- kiaušinių, 2 vnt.
- svogūnų, 2 vnt.
- druskos, pipirų, prieskonių, žalumynų
- sviesto, 50 g.
Gaminimo eiga:
- Duona užpilama nedideliu kiekiu pieno, po 10 minučių duoną nuspauskite, kad nebūtų pertekliaus.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite svieste, kol pagels.
- Česnaką smulkiai supjaustykite arba sutrinkite česnakų spaustuku.
- Faršą sumaišykite su piene įmirkyta duona, keptais svogūnais ir česnakais, taip pat sudėkite visus likusius ingredientus (žalumynus smulkiai supjaustykite). Viską gerai sumaišykite.
- Suformuokite kotletus rankomis. Kad malta mėsa neliptų prie rankų, kartkartėmis sudrėkinkite rankas šaltu vandeniu.
- Pašildykite keptuvę ir kepkite kotletus augaliniame aliejuje 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Visus keptus kotletus sudėkite į švariai išplautą keptuvę, įberkite keletą sviesto gabalėlių ir troškinkite kelias minutes. Tada kotletai bus kreminio skonio ir labai švelnūs.