Vasara jau netoliese, o tai reiškia, kad visi aktyviai pradeda ruoštis paplūdimio sezonui. Po žiemos ir karantino retas gali pasigirti ankstesnėmis formomis. Aš pati priaugau keletą kilogramų, todėl dabar šaldytuve visada yra dietinė vištienos filė. Nors namiškiai nusuka nosis nuo virtos vištienos. Tačiau jiems aš stengiuosi rasti ką nors įdomesnio. Iki šiol skaniausia, ką radau, buvo užkepėlė su sūriu.
Gaminu taip. Apkepu svogūnus ir sumaišau su žalia mėsa. Tada viską užpilu sūrio ir kiaušinių mase, ir dedu į orkaitę. Neįmanoma atsispirti tokiai pagundai. Užkepėlė tokia skani, kad siūlau ją iškepti nedelsiant.
Jums reikės:
- Vištienos filė 450 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Pomidorų 3 vnt.
- Kiaušinių 3 vnt.
- Kietojo sūrio 100 g
- Grietinės 3 šaukštų
- Žalumynų
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Susmulkinkite svogūną ir apkepkite jį su šiek tiek augalinio aliejaus. Supjaustykite vištienos filė mažais kubeliais ir sumaišykite su svogūnais, smulkintomis žolelėmis, druska ir pipirais.
Leiskite mėsai pasimarinuoti 10-15 minučių. Kepimo indą sutepkite alyvuogių aliejumi (galite naudoti saulėgrąžų aliejų) ir sudėkite į jį vištieną.
Išplakite kiaušinius, suberkite tarkuotą sūrį ir supilkite grietinę. Pagardinkite druska pagal skonį ir gerai išmaišykite.
Gautą masę paskirstykite ant mėsos. Supjaustykite pomidorus griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite vištieną apie 30 minučių.