Sekmadienis, 24 lapkričio, 2024

Naujausi

Vištienos šlaunelės su kopūstais. Labai skanus ir sotus patiekalas

Vištienos mėsa su daržovėmis pagrįstai gali būti laikoma dietiniu patiekalu. Pavargę nuo klasikinių receptų su bulvėmis ir grybais, pagaminkite vištienos šlauneles su kopūstais.

Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Kepant kopūstai bus prisotinti vištienos sulčių ir įgis labai malonų aromatą.

Vištienos

Jums reikės:

  • Kopūstų 1 kg
  • Vištienos šlaunelių 4 vnt.
  • Morkų 1 vnt.
  • Svogūnų 1-2 vnt.
  • Česnakų 1-2 skiltelių
  • Adžikos 1 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
  • Sviesto 30 g
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

Sumaišykite adžiką, 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir išspaustą česnaką.

Nuplaukite mėsą, pašalinkite riebalų perteklių ir padalykite į dvi dalis. Įtrinkite padažu ir palaikykite šaldytuve 30–40 minučių.

Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, supjaustykite kopūstus, morkas sutarkuokite stambia tarka.

Sumaišykite daržoves, pabarstykite druską ir minkykite rankomis. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus.

Vištienos

Įdėkite daržoves į kepimo rankovę, uždėkite mėsą ant viršaus ir pridėkite sviesto.

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Tada atsargiai prakirpkite rankovę ir grąžinkite viską į orkaitę, kepkite, kol mėsa gražiai apkeps.

Vištienos

Troškinti rankovėje kopūstai skiriasi nuo paprastų troškintų kopūstų. Jų skonis švelnesnis, sultingesnis ir visiškai neriebus. Sutikite, geras garnyras prie vištienos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Įmaišykite į vandenį šį 1 ingredientą: kojinės bus sniego baltumo net ir be baliklio

Išskalbti susipurvinusias baltas kojines yra tikrai nelengva. Net ir tada, jei šios kojinės būna ilgai mirkomos vandenyje, rezultatas ne visada yra būtent toks, kokio...

Mano anytos plytelės švyti. Ji jas valo tik dviem būdais

Ar norite, kad jūsų plytelės spindėtų kaip veidrodis, bet nežinote, kaip jas valyti, kad pasiektumėte šį efektą? Šį metodą man atskleidė mano anyta, kuri...
---