Vištienos mėsa su daržovėmis pagrįstai gali būti laikoma dietiniu patiekalu. Pavargę nuo klasikinių receptų su bulvėmis ir grybais, pagaminkite vištienos šlauneles su kopūstais.
Šis patiekalas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Kepant kopūstai bus prisotinti vištienos sulčių ir įgis labai malonų aromatą.
Jums reikės:
- Kopūstų 1 kg
- Vištienos šlaunelių 4 vnt.
- Morkų 1 vnt.
- Svogūnų 1-2 vnt.
- Česnakų 1-2 skiltelių
- Adžikos 1 šaukštelio
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
- Sviesto 30 g
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Sumaišykite adžiką, 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir išspaustą česnaką.
Nuplaukite mėsą, pašalinkite riebalų perteklių ir padalykite į dvi dalis. Įtrinkite padažu ir palaikykite šaldytuve 30–40 minučių.
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, supjaustykite kopūstus, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Sumaišykite daržoves, pabarstykite druską ir minkykite rankomis. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus.
Įdėkite daržoves į kepimo rankovę, uždėkite mėsą ant viršaus ir pridėkite sviesto.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Tada atsargiai prakirpkite rankovę ir grąžinkite viską į orkaitę, kepkite, kol mėsa gražiai apkeps.