Pastaruoju metu grįžtu iš darbo vėliau nei mano vyras. Natūralu, kad pavargstu, ir neturiu nei jėgų, nei noro gaminti. Tokiomis dienomis žaviuosi savo vyru. Bet kuris kitas pareikalautų dėmesio, įsižeistų, bet ne mano vyras. Vištienos šlaunelės sojų padaže jau yra ant stalo, kai praveriu duris. Ir koks nuostabus kvapas!
Sutinku, šis patiekalas yra per paprastas, kad užkeltų žmogų ant kulinarinio pjedestalo. Bet tai ir yra jo privalumas. Netgi paauglys gali paruošti vištienos šlauneles sojų padaže. Be to, vištiena tikrai gaunasi sultinga ir skani. Jūs taip pat turėtumėte tai išbandyti!
Jums reikės:
- Vištienos šlaunelių 800 g
- Sojų padažo 3 šaukštų
- Dižono garstyčių 1 šaukštelio
- Svogūnų 3 vnt.
- Česnakų 4 skiltelių
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Nuimkite mėsą nuo šlaunelės kaulų. Nuplaukite mėsą ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Paruoškite marinatą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite sojų padažą su garstyčiomis ir maltu česnaku.
Į šį mišinį įberkite pipirų ir druskos pagal skonį. Gerai sumaišykite ingredientus, užpilkite ant šlaunelių mėsos. Išmaišykite ir palikite marinuotis 2 valandas.
Po kurio laiko nulupkite svogūnus, supjaustykite plonais pusžiedžiais. Išdėliokite juos ant kepimo indo dugno. Ant viršaus uždėkite vištienos mėsą.
Indą pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite 45 minutes. Jei į marinatą įmaišysite šiek tiek medaus, ant mėsos atsiras auksinė pluta.