Iš vištienos galite gaminti daugybę skanių patiekalų. Lengva mėsa puikiai tinka prie lengvo sultinio. Tai pagardins padažą. O kad kaskart netektų bėgti į parduotuvę kitai produkto porcijai, pasigaminkite vištienos ruošinius. Įdėkite juos į šaldiklį ir, kai reikia, ištraukite.
Tokie ruošiniai taupo daug laiko: atšildote ir jūs galite nedelsdami gaminti. Mes siūlome 5 visiškai skirtingus receptus. Kiekvienas turi savo individualų skonį. Patikrinkite viską ir tada rinkitės geriausią. Bet greičiausiai nenorėsite pasirinkti. Juk kiekvienas ruošinys yra savaip geras.
Kaip gaminti vištienos filė
Vištienos paruošimas
Prieš pradedant marinuoti vištieną, ją reikia supjaustyti. Atskirkite kojas ir supjaustykite šlauneles ir sparnelius.
Sparneliai buvo padalyti į dvi dalis, o galai buvo nupjauti. Mes jų nenaudosime.
Skerdeną perpjaukite per pusę taip, kad nugara atsiskirtų nuo krūtinėlės. Nugara buvo padalinta į dvi dalis.
Nuimkite odą nuo krūtinėlės ir atskirkite mėsą nuo kaulo. Lieka viską paskirstyti pakuotėse.
Vištienos receptai
Prieš laikydami ruošinius šaldiklyje, leiskite jiems marinuotis bent 30 minučių. Nugarą ir kaulus tiesiog sudėkite į atskirą pakuotę. Iš jų išeis turtingas sultinys.
Šlaunelės
Supakuokite visas kojas į maišą. Įpilkite 5 šaukštus sojos padažo, 1 šaukštą skysto medaus, šiek tiek juodųjų pipirų, 1–2 šaukštai paprikos ir išspauskite 4 skilteles česnako. Uždarykite maišelį ir sumaišykite turinį. Marinatas turėtų tolygiai uždengti šlauneles.
Atšildžius, galite kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Periodiškai sutepkite juos sultimis, taip mėsa bus skanesnė.
Sparneliai
Atskirai sudėkite sparnelius. Kaip marinatą naudokite 1 šaukštą garstyčių, 1–2 šaukštelius druskos, 1 šaukštą adžikos arba kečupo ir 2 išspaustas česnako skilteles. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į maišą.
Sparnelius taip pat galima kepti orkaitėje arba ant grotelių.
Ketvirčiai
Į ketvirčius pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir apynių. Ten supilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 1 šaukštą pomidorų pastos. Paimkite didelį svogūną ir supjaustykite pusžiedžiais. Įpilkite į mėsą. Uždarykite maišą ir išmaišykite.
Kad ketvirčiai būtų švelnūs ir sultingi, kepkite juos lėtai orkaitėje.
Vištienos filė užkandis
Pusę vištienos filė supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į maišą.
Pakardinkite druska ir pipirais, įpilkite 4 šaukštus citrinos sulčių ir 2 šaukštus alyvuogių aliejus.
Išplakite 2 kiaušinius su 3 šaukštais miltų. Supilkite mišinį į maišą su filė ir paskirstykite visoje mėsoje.
Filė kepkite keptuvėje po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
Vištienos kotletai
Likusią filė supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į maišą. Pagardinkite druska ir pipirais. Išplakite 2 kiaušinius ir supilkite į maišą.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite 80 g kietojo sūrio. Į mėsą įpilkite 1 šaukštą miltų išmaišykite.
Atšildykite maltą mėsą, šaukštu išimkite iš maišo ir paskleiskite tiesiai ant keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Jūs gaunate penkis skirtingus patiekalus iš įprastos vištienos. Pikantiški sparneliai šiandien, rytoj traškus užkandis, o savaitgaliui draugus palepinkite keptos vištienos ketvirčiais. Vištienos ruošiniai visada pravers.