Vištienos filė yra universalus produktas, kurį galima rasti beveik bet kuriame patiekale. Yra daugybė šio produkto paruošimo receptų. Krūtinėlę galima kepti, virti, įdaryti, iš jos galima gaminti sočias salotas arba mažai kalorijų turinčius apkepus. Vištienos filė taip pat yra greitas ir lengvas maistas. Bet kai viskas atsibosta ir norisi kažko naujo, vištienos kepsneliai su sūriu ateina į pagalbą.
Taip, kepsneliai yra kepti, ir jie apvoliojami kiaušiniuose ir sūryje. Tačiau auksinė saiko taisyklė leidžia kartkartėmis mėgautis tokiu patiekalu. Šis receptas yra tobulas variantas, kuris pasotins alkanus svečius ar jūsų šeimos narius. Vištienos filė gaunasi neįprastai švelni ir labai sultinga. Tiesiog apsilaižysite pirštus!
Jums reikės:
- Vištienos krūtinėlės 800 g
- Kiaušinių 4 vnt.
- Druskos 1 šaukštelio
- Juodųjų pipirų (maltų) 0,25 šaukštelio
- Česnako 3 skiltelių
- Kietojo sūrio 60 g
- Kukurūzų krakmolo 1 valgomojo šaukšto
- Saulėgrąžų aliejaus 50 ml
Gaminimas:
Nuplaukite vištienos krūtinėlę ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tada supjaustykite ją vidutinio dydžio gabalėliais.
Atskirkite trynius nuo baltymų skirtinguose dubenėliuose.
Į dubenėlį su tryniais įpilkite 0,5 šaukštelio druskos, pipirų, įmaišykite išspaustą česnaką ir smulkiai tarkuotą sūrį. Kruopščiai sumaišykite. Suberkite smulkintą vištienos filė ir vėl išmaišykite. Įpilkite kukurūzų krakmolo. Išmaišykite ir atidėkite.
Į baltymų dubenį įpilkite 0,5 šaukštelio druskos ir plakite maišytuvu, kol susidarys standžios putos, užtruksite maždaug 5 minutes.
Supilkite saulėgrąžų aliejų į įkaitintą keptuvę. Pamirkykite mėsos gabalėlius plaktuose kiaušinių baltymuose ir sudėkite į keptuvę.
Kepkite iš kiekvienos pusės, kol gražiai apkeps, užtruksite maždaug 3 minutes.