Vištienos kepsneliai yra vienas iš paprasčiausių patiekalų, pakanka tik apkepti mėsą iš abiejų pusių keptuvėje. Tačiau vištienos kepsneliai orkaitėje įgyja neregėtą sultingumą ir švelnumą. Ir visa tai dėka galimybės derinti mėsą su daržovėmis ir sūriu.
Pomidorai ir svogūnai išdėliojami ant vištienos. Ant viršaus apibarstoma tarkuotu sūriu, kuris sudaro apetitą keliančią plutelę. Recepte yra majonezo, kurį rekomenduojame pasigaminti namuose.
Taip pat rekomenduojame negailėti sūrio! Paimkite tą, kuris turi intensyvų aromatą.
Jums reikės:
- Vištienos filė 600 g
- Svogūno 1 vnt.
- Pomidorų 5 vnt.
- Kietojo sūrio 250 g
- Majonezo 5 šaukštų
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
Gaminimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais ir gerai išmuškite.
Sudėkite mėsą į riebalais išteptą skardą.
Supjaustykite svogūną mažais kubeliais, pomidorus – griežinėliais.
Apibarstykite mėsą druska ir pipirais, aptepkite majonezu. Po to ant jos uždėkite svogūnus, tada pomidorus.
Kepimo skardą 20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Praėjus šiam laikui, išimkite skardą ir pabarstykite kepsnelius tarkuotu sūriu. Pašaukite atgal į orkaitę dar 10 minučių.
Kepsneliai paruošti, patiekite juos su mėgstamu garnyru ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!