Šiandien mes jums parodysime, kaip gaminamas vištienos kepenėlių paštetas. Receptas yra paprastas, greitai paruošiamas, o rezultatas yra tikrai skanus. Rekomenduojame šio pašteto neruošti labai daug, nes šviežias paštetas visada skanesnis.
Daugelis žmonių, nemėgstančių kepenėlių, pakeičia savo nuomonę, išbandę šį paštetą. Jei norite, dėl aromato galite pridėti prieskonių, kurie jums labiausiai patinka. Tačiau net ir be jų patiekalas gaunasi labai skanus.
Vištienos kepenėlių paštetas
Iš karto įspėjame, kad norėdami pagaminti paštetą, turite turėti maišytuvą. Jei jo nėra, galite naudoti mėsmalę, tačiau tada rezultatas nebus toks vientisas.
Jums reikės:
- 500 g vištienos kepenėlių
- 200 g grietinėlės
- 100 g sviesto
- 150 g svogūnų
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia turite lengvai nuplauti kepenėles ir nusausinti jas popieriniais rankšluosčiais. Tada jums reikia mėsą supjaustyti į mažus gabalėlius.
Po to smulkiai supjaustykite svogūną.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir kepkite kepenėles keletą minučių. Kai kepenėlės jau bus apkepę, jos taps rudos spalvos.
Kai kepenėlės apkeps, sudėkite svogūną. Toliau viską kepkite dar 5 minutes ant didelės ugnies.
Po to sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių, kol svogūnai visiškai iškeps. Retkarčiais pamaišykite.
Dabar pagardinkite druska ir pipirais, supilkite grietinėlę. Dar 5 minutes troškinkite mėsą grietinėlėje. Per šį laiką grietinėlė turėtų šiek tiek sutirštėti.
Visą keptuvės turinį perkelkite į maišytuvo dubenį ir įdėkite 50 g sviesto. Viską malkite, kol gausite vienalytę masę.
Paruoštą paštetą sudėkite į indą, kuriame jį laikysite.
Likusius 50 g sviesto ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Ant pašteto viršaus užpilkite sviestą. Ir įdėkite viską į šaldytuvą kelioms valandoms.
Dėl sviesto viršutinis pašteto sluoksnis nesioksiduoja ir nepajuoduoja. Ir tai tik pagerina skonį. Bet jei planuojate jį suvalgyti per dieną ar dvi, šį žingsnį galite praleisti. Tada suvartosite mažiau riebalų.
Norėdami gauti daugiau informacijos, galite pažiūrėti žemiau esantį vaizdo įrašą. Skanaus!