Vištiena ir grybai yra klasikinis įdaro derinys, puikiai derantis su bet kokia tešla. Nenuostabu, kad šie produktai yra tokie populiarūs kartu. Koks nuostabus ir sotus yra naminis pyragas su vištiena ir grybais!
Laimei, yra daugybė šio skanėsto receptų. Ir patyrusios namų šeimininkės, ir pradedantieji galės rasti tai, kas jiems patinka. Norime su jumis pasidalinti universaliu vištienos grybų pyrago receptu, kuris paruošiamas pakankamai paprastai ir greitai.
Jums reikės:
- Sviesto 125 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Druskos pagal skonį
- Vandens 3 šaukštų
- Kietojo sūrio 150 g
- Grietinėlės 150 g
- Vištienos filė 2 vnt.
- Pievagrybių 250 g
- Svogūno 0,5 vnt.
- Kvietinių miltų 250 g
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su sviestu, įmuškite 1 kiaušinį ir supilkite vandenį. Užminkykite tešlą. Suformuotą tešlą apvyniokite maistine plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Įdarui išvirkite vištienos filė ir supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir grybus. Apkepkite juos keptuvėje.
Į keptus grybus suberkite vištienos filė. Troškinkite kartu dar 5–7 minutes.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite grietinėlę su kiaušiniais ir sūriu.
Įdėkite tešlą į formą ir paskirstykite ant viso paviršiaus, įskaitant šonus. Tada įdėkite įdarą ir užpildykite viską kiaušinių mišiniu.
Kepkite pyragą 30-40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.