Vištienos filė yra mano mėgstamiausia mėsa. Mažai riebalų, mažai kalorijų, greitai paruošiama. Taip pat tai puikus baltymų šaltinis! Ko daugiau galima norėti? Jei nežinote, ką iš jos gaminti, šiandieninis receptas jums padės. Šiandien jums parodysime, kaip iškepti vištienos filė pagal seną prancūzišką receptą. Šis sultingas ir sotus patiekalas su auksine sūrio plutele taps mėgstama vakariene visai šeimai. Be to, receptas yra labai paprastas ir greitas.
Prancūziškai ruošta mėsa gaunasi nepaprastai skani. O pats receptas yra labai paprastas. Pirmiausia pasiruoškite visus reikalingus ingredientus. Tada sluoksniuojant išdėliokite vištienos filė, grietinės-majonezo padažą su sūriu ir svogūnais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol viskas gražiai apkeps. Tuo tarpu galite užsiimti savo reikalais ar atsipalaiduoti. Šis skanus patiekalas yra paruošiamas be didesnio vargo ir visada sulaukia pagyrų.
Jums reikės:
- Vištienos filė 500 g
- Svogūnų 2 vnt.
- Majonezo 2 šaukštų
- Grietinės 3 šaukštų
- Kietojo sūrio 200 g
- Džiovintų krapų 1 šaukštelio
- Česnako miltelių 1 šaukštelio
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomojo šaukšto
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių temperatūros.
Vištienos filė supjaustykite plonais gabalėliais. Nulupkite svogūną, nuplaukite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Sumaišykite grietinę, majonezą ir prieskonius giliame dubenyje. Sutarkuokite sūrį rupia tarka ir supilkite į mišinį, šiek tiek sūrio atidėkite pabarstymui.
Kepimo indą sutepkite saulėgrąžų aliejumi, tada tolygiai išdėliokite pusę vištienos filė. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Ant viršaus tolygiai paskleiskite pusę grietinės-majonezo padažo. Tada išdėliokite pusę svogūno ir pabarstykite druska ir pipirais. Pakartokite sluoksnius su likusiais ingredientais.
Patiekalą pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai pagels.