Tai puiki greitos vakarienės idėja – sultinga ir švelni vištienos filė su skaniu glajumi. Mėsa skani ir nepaprastai aromatinga!
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 4 vienetai
- Druska – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Sviestas – 60 g
- Česnakas – 4-5 skiltelės
- Sojų padažas – 1 valgomasis šaukštas
- Balzaminis actas – 1,5 valgomojo šaukšto
- Medus – 90 g
Papuošimui:
- Žali svogūnų laiškai
- Sezamas
Gaminimo eiga:
Vienoje krūtinėlės pusėje padarykite įpjovas.
Druska ir pipirais pabarstykite abi puses.
Vištieną iš abiejų pusių apvoliokite miltuose. Susmulkinkite česnaką.
Keptuvėje ištirpinkite 40 g sviesto ir sudėkite vištienos gabalėlius. Vištieną kepkite ant vidutinio karštumo ugnies iš abiejų pusių, kol ji taps auksinės spalvos (po pora minučių iš kiekvienos pusės).
Tada į vidurį įdėkite 20 g sviesto, ištirpinkite jį, sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir supilkite 1 valgomąjį šaukštą sojų padažo, 1,5 valgomojo šaukšto balzaminio acto ir 90 g medaus.
Sumaišykite marinatą ir sudėkite vištieną taip, kad ji keptuvėje būtų nesuspausta.
Kepkite vištieną dar minutę, tada apverskite ir dar minutę apkepkite iš kitos pusės. Glazūruota vištienos filė paruošta! Sudėkite mėsą į lėkštę ir silikoniniu šepetėliu aptepkite vištieną marinatu iš keptuvės.
Viršų pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir skrudintomis sezamo sėklomis.
Gero apetito!