Vištienos krūtinėlė laikoma viena naudingiausių, bet tuo pačiu ir kaprizingiausių vištienos dalių. Netinkamai ruošiama, krūtinėlė akimirksniu apdega, o jei bus permarinuota – bus sausa. Visos šios problemos išsprendžiamos vienu paprastu būdu: tereikia kepant po vištienos gabalėliu padėti kepimo popieriaus. Iš karto pastebėsite, kad liko mažiau riebalų ir neliko sausumo, o skonis ir aromatas pastebimai pagerėjo.
Krūtinėlės paruošimo procesas niekuo nesiskiria nuo įprasto kepimo. Supjaustome plonais gabalėliais, po to kiekvieną išmušame.
Skirtumai prasideda čia: paimkite kepimo popieriaus, iškirpkite iš jo apskritimą, kad jis gerai tilptų į keptuvę. Vieną pusę įtrinkite aliejumi (ar sviestu), kad krūtinėlė būtų sultingesnė. Ji nesudegs, nes naudojame sviestą arba aliejų.
Ant riebalų užberiame prieskonių: baziliko, raudonųjų pipirų, druskos ir žolelių. Iš esmės prieskonių rinkinys gali būti bet koks: pagal jūsų skonį.
Krūtinėlę dedame ant paruošto popieriaus ir uždengiame kita jo puse.
Į keptuvę tilps 2 į popierių suvyniotos vištienos krūtinėlės. Dedame jas vieną šalia kitos į sausą keptuvę ir kepame po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Nereikėtų bijoti, kad pergamentas prilips prie vištienos ar apdegs, nes jis yra skirtas kepimui ir nesvyla. Vištiena bus itin gardi!
Vaizdo įrašas su instrukcijomis:
Pateiktas būdas yra tik vienas iš galimų variantų. Galite tiesiog įdėti popierių į keptuvę ir kepti krūtinėlę kaip įprasta, marinuodami ją iš anksčiau kaip esate įpratę. Tokiu atveju viskas taip pat puikiai iškeps! Skanaus!