Paprastai kepimo popierius yra naudojamas kepti orkaitėje, tačiau keptuvėje tokio gaminimo būdo griebiamasi retai. Tačiau jei popierių naudojame vištienai kepti, tada gauname visiškai naują skonį. Japonų virtuvės šefai mėgsta gaminti panašiai: popierius neleidžia vištienai prisisotinti aliejumi ir riebalais, neleidžia jai pridegti, o kartu išlaiko visas sultis mėsos viduje. Kaip matote, yra solidžių pliusų.
Kepti popieriuje geriausia vištienos krūtinėlę. Paruošimas niekuo nesiskiria nuo įprasto – plonai supjaustykite ir išmuškite mėsą.
Kitas veiksmas daromas kitaip nei tuo atveju, jei krūtinėlę tiesiog apkeptume keptuvėje. Prieskonius ir druską dėsime ne ant pačios vištienos, o ant popieriaus. Lengvai patepkite alyvuogių aliejumi popierių, pagardinkite įprastomis žolelėmis ir apvyniokite krūtinėlę jau paruoštu lapeliu.
Dabar belieka kepti. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinio karštumo temperatūros ir padėkite vištienos voką ant sauso keptuvės paviršiaus. Apdegimo bijoti nereikia, keptuvės temperatūros neužtenka, kad popierius pradėtų degti.
Kepti reikia iš abiejų pusių po 3–5 minutes, priklausomai nuo krūtinėlės storio, tada galima patiekti.
Vaizdo įraše rasite daugiau detalių: