Vištienos ir bulvių derinys patinka daugeliui. Dažnai šie produktai susitinka ir mano virtuvėje. O kai norisi įvairovės, padeda kitas mėgstamiausias receptas. Vištienos kepsniai yra patiekalas, kuriame šie du ingredientai puikiai papildo vienas kitą. Tai atvejis, kai paprasti produktai virsta šventine vakariene. Ir net nereikia laukti ypatingos progos.
Kaip pagrindą geriausia naudoti vištienos filė. Kad patiekalas būtų sultingas, ant viršaus uždėkite daržovių ir viską padenkite sūriu. Iškepus jis pavirs gražia auksine plutele. Be originalios išvaizdos, šie kepsniai turi dar vieną didžiulį pliusą – patiekalas sujungia mėsą ir garnyrą. Sutikite, tai sutaupo daug laiko ruošiant sočius patiekalus.
Jums reikės:
- Vištienos filė 2 vnt.
- Bulvių 2 vnt.
- Pomidorų 2 vnt.
- Svogūno 1 vnt.
- Kietojo sūrio 100 g
- Majonezo pagal skonį
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Filė nuplaukite ir nusausinkite, tada išilgai perpjaukite per pusę. Kiekvieną pusę išmuškite plaktuku. Išdėliokite gabalėlius ant kepimo skardos, pagardinkite druska ir pipirais.
Ant viršaus paskleiskite stambiai tarkuotų bulvių sluoksnį. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir jais uždenkite bulves.
Svogūną supjaustykite griežinėliais ir išardykite į atskirus žiedus. Tada išdėliokite ant pomidorų.
Ant viršaus paskleiskite majonezo sluoksnį, pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite 30-35 minutes.