Vištienos blauzdelės orkaitėje yra ypatingas patiekalas, kurių skonis panašus į keptų ant grotelių. Paslaptis slypi marinate, tereikia palikti jame mėsą vos 30 minučių.
Jums reikės:
- 20 vištienos blauzdelių
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- Paprikos miltelių 1 valgomojo šaukšto
- Sojų padažo 3 šaukštų
- Medaus 1 arbatinio šaukštelio
- Augalinio aliejaus 90 ml
- Česnakų 6 skiltelių
Gaminimas:
Vištienos blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite. Įdėkite į didesnį dubenį, įberkite druskos ir pipirų.
Į dubenį suberkite papriką, sojos padažą ir kitus ingredientus. Viską gerai išmaišykite.
Palikite, kad blauzdelės pastovėtų apie pusvalandį. Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Blauzdelės keps apie 30 minučių.
Praėjus šiam laikui, aptepkite mėsą dubenyje likusiu marinatu, ir leiskite toliau mėsai kepti, kol ji taps traški – apie 20 minučių.
Blauzdelių skonis fantastiškas, mėsa tiesiogine to žodžio prasme tirpsta burnoje. O skonis tikrai panašus į mėsos, keptos ant grotelių!