Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Skanesnės vištienos nebūna! Minkšta mėsa kreminiame grybų padaže

Ingredientai

  • vištienos blauzdelės – 6 vnt.,
  • česnakai – 5 skiltelės,
  • pomidorai – 2 vnt.,
  • pievagrybiai – 250 g,
  • sviestas – 50 g,
  • augalinis aliejus – 30 ml,
  • druska, pipirai, bazilikas – pagal skonį,
  • grietinėlė – 300 ml,
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas,
  • žalumynai pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Nuplaukite blauzdeles ir nusausinkite. Suberkite visus prieskonius ir palikite bent keliolikai minučių pasimarinuoti.
  2. Apkepkite sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite blauzdeles ant lėkštės.
  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite 7 minutes tuose pačiuose riebaluose.
  4. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Grybus supjaustykite gabalėliais ir suberkite į svogūnus, pakepinkite. Suberkite gabalėliais supjaustytus pomidorus, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus, troškinkite kelias minutes. Tada suberkite miltus ir grietinėlę, išmaišykite.
  5. Į grybų padažą sudėkite mėsą, uždenkite ir troškinkite 20 min. Patiekite pabarstę žalumynais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---