Mažai kas tai pripažins, tačiau dauguma mūsų įsitikinę, kad vištienos sugadinti tiesiog neįmanoma. Paukštiena iš tiesų yra labai nepretenzingas produktas. Skirtingai nuo jautienos ar kiaulienos, jos beveik neįmanoma paversti nevalgoma. Bet jei nežinote, kaip tinkamai gaminti vištieną, taip niekada ir nesužinosite, kad šis skanus produktas gali būti pakeltas į visiškai naujas skonio aukštumas.
Meksikietis šefas Stephenas McHughas papasakojo apie dažniausiai daromas vištienos gaminimo klaidas. Būkime atviri: kiekvienas iš mūsų tikrai turime vieną iš šių kulinarinių nuodėmių.
Vištienos kepimo klaidos
Neteisingai pasirinktas produktas
Šefas įsitikinęs, kad įjungus orkaitę, gaminimas neprasideda. Patiekalo skonis jau priklauso nuo produkto pasirinkimo etapo. Ir jei tai buvo atlikta neteisingai, net kulinarijos guru negali to ištaisyti.
Vištiena turi būti šviežia, tai liudija patraukli rausva spalva ir malonus aromatas. Ilgai pastovėjusi filė visada turi aštrų kvapą ir šviesiai pilką arba gelsvą atspalvį. Stenkitės rinktis mėsą be baltų dryžių, rodančių, kad paukštis buvo užaugintas su daug hormonų.
Mėsos šaldymas
Net jei išsirinkote tobulą vištienos gabaliuką, yra tikimybė ją sugadinti užšaldžius. Gan dažnas atvejis: yra vištienos, bet nėra kada virti. Kas belieka? Įmesti atlikusią mėsą į šaldiklį. Tačiau dėl to kepant ar verdant mėsa netenka beveik visos drėgmės ir tampa nepadoriai sausa. Toks produktas tiks tik sriuboms ir troškiniams.
Per daug prieskonių
Stephenas McHughas sako, kad mėsa turi būti pilna savo skonio. Yra lengva jį užgožti su marinuotais agurkais ir prieskoniais. Todėl šefas rekomenduoja įberti druskos, pipirų ir daugiausiai vieno prieskonio, kad išryškintumėte skonį, bet jo neužgožtumėte.
Per mažai laiko patiekalo ruošimui
Visiems kartais reikia poilsio, tačiau kalbant apie vištieną, jo taip pat nereikėtų pamiršti. Tiesa, čia kalbame ne apie atostogas Maldyvuose, o apie vištienos palaikymą ant spintelės po to, kai ji iškepė. Neskubėkite pjaustyti gabalėliais ir patiekti, verčiau leiskite pastovėti 10 minučių. Sultys tolygiai pasiskirstys ir pjaustant jų neištekės tiek daug. Taisyklė galioja ir visam keptam paukščiui, ir filė, ir kitoms dalims.
Neapskrudusi
„Kuo skiriasi tiesiog skani ir labai skani vištiena? Atsakymas paprastas – traški odelė!“ – sako McHughas. Jos skonis, spalva, aromatas ir lengvas traškumas suteikia patiekalams ypatingo žavesio. Kad būtų tobula plutelė, šefas siūlo kepti vištieną orkaitėje aukštoje temperatūroje. Užteks 5 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Nepamirškite, kad viskas prasideda jau tada, kai ieškote vištienos prekybos centre. O visų kitų klaidų gana lengva išvengti, ypač dabar, kai žinote, į ką reikėtų atkreipti dėmesį. Galbūt esate susipažinę su kitomis vištienos gaminimo subtilybėmis? Mums bus malonu, jei pasidalinsite jomis komentaruose!