Per pusantros valandos orkaitėje patiekalas tampa toks minkštas, kad beveik galima nebekramtyti!
Kaimiško stiliaus vištienos kepsnys puode turi visas galimybes ilgam tapti pagrindiniu jūsų stalo patiekalu. Jis ruošiamas pridedant paprasčiausių daržovių, tačiau per pusantros valandos orkaitėje iki traškios plutos apskrudusios vištienos blauzdelės ar ketvirtukai taip suminkštėja, kad tiesiog yra į pluoštus.
Ingredientai (6 porcijoms)
- 1400 gramų vištienos šlaunelių,
- 1 kilogramas bulvių,
- 250 gramų svogūnų,
- 130 gramų šaldytų žaliųjų žirnelių,
- 380 gramų šviežių pomidorų,
- 4 skiltelės česnako,
- 10 gramų šviežių petražolių,
- 1/3 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
- šaukštelis rūkytos paprikos,
- 1/2 šaukštelio maltos kalendros,
- 6 lauro lapai,
- šaukštas augalinio aliejaus,
- 500 mililitrų vandens,
- 2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
- 6 keramikiniai puodai, tinkami kepant orkaitėje.
Gaminimo eiga
Pirmiausia viską greitai paruošime gaminimui. Vištienos šlauneles perpjaukite į 2 dalis. Supjaustykite kubeliais svogūną, česnaką, morkas, bulves. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Vištieną sudėkite į gilų dubenį. Pabarstykite druska, pipirais, kalendromis, paprika ir palikite pasimarinuoti 30 min. Įkaitinkite keptuvę ant stiprios ugnies. Kepkite vištieną iš abiejų pusių iki auksinės rudos-spalvos, apie 3 minutes iš abiejų pusių. Šis žingsnis svarbus, kad vištiena turėtų skanią traškią plutelę.
Nuo vištienos likusiuose riebaluose pakepinkite svogūnus ir morkas. Tada galite turimus ingredientus pradėti dėti į kepimui skirtus puodus.
Kiekvieno puodo dugne paskleidžiame pusę tam puodui skirto kiekio bulvių, vištienos, svogūnų ir morkų, žaliųjų žirnelių, česnako, įdedame 1 lauro lapelį, pabarstome petražolėmis, pipirais ir druska. Tada paskirstome likusią pusę ingredientų, ant jų atsargiai išdėliojame pomidorų apskritimus.
Dar kartą pasūdykite, užpilkite augaliniu aliejumi (tai padės prieskoniams geriau įsigerti), įpilkite 500 mililitrų karšto vandens. Puodus uždenkite dangčiais ir pašaukite į orkaitę pusantros valandos 180 laipsnių temperatūroje.
Jei neturite atskirų mažų puodų, receptas pavyks ir viename dideliame puode. Žiūrėkite receptą vaizdo įraše:
Skanaus!