Be abejo, daugelis šeimininkių susidūrė su problema, kai nežino ką pagaminti vakarienei. Kai pavargstate nuo įprastų patiekalų, tačiau negalite leisti pinigų restoranams, jus išgelbės šis receptas. Orkaitėje vištiena yra troškinama neįprastai, todėl mėsa gaunasi labai minkšta, o visi ingredientai tikrai nebrangūs.
Stiklainyje troškinta vištiena
Jums reikės:
- 1 kg vištienos
- 1 vnt. paprikos
- 2 vnt. svogūnų
- 1 vnt. morkos
- 1 valgomojo šaukšto garstyčių
- 2 šaukštų majonezo
- bulvių
- druskos ir pipirų pagal skonį
- žalumynų
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite mėsą. Galite rinktis bet kurią vištienos dalį. Mėsos gabalėlius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir sudėkite į gilų dubenį. Norėdami išmarinuoti vištieną, į tą patį dubenį sudėkite garstyčias ir majonezą. Taip pat sudėkite vieną svogūną, supjaustytą ketvirčiais. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Mėsą ir prieskonius gerai išmaišykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Vištieną palikite marinuotis kelias valandas.
Atskirai paruoškite bulves, kurias troškinsite su mėsa. Norėdami tai padaryti, nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite bulves vidutinio dydžio kubeliais. Jei bulvės mažos, tuomet jas galima tiesiog perpjauti per pusę.
Tuomet pasirūpinkite daržovėmis. Iš paprikos pašalinkite sėklas, tada supjaustykite ją pailgomis juostelėmis. Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Likusį svogūną perpjaukite į keturias dalis ir tuomet supjaustykite gabalėliais. Supjaustykite pasirinktus žalumynus.
Tada galite paruošti patiekalą kepimui. Pagal receptą tai daroma ne įprastame kepimo inde, o stikliniame inde. Geriausiai tinka 3 litrų stiklainis. Pusę marinuotos vištienos sudėkite ant stiklainio dugno.
Ant viršaus sudėkite daržoves, žoleles ir bulves, keisdami sluoksnius ir į kiekvieną sluoksnį įberkite druskos. Visi sluoksniai turi būti sandariai suspausti. Likusią vištieną sudėkite ant daržovių. Stiklainį uždenkite folija, dantų krapštuku padarykite mažas skylutes. Stiklainį pašaukite į orkaitę ir įjunkite 180 laipsnių kaitrą. Orkaitės prieš tai įkaitinti nereikia, nes stiklas gali įskilti nuo staigaus temperatūros pokyčio. Vištiena su bulvėmis turi būti kepama 1 val. Praėjus šiam laikui, išjunkite orkaitę, bet neišimkite indo. Leiskite stiklainiui šiek tiek atvėsti kartu su virykle. Tada patiekalą galima patiekti.
Šį receptą tikrai norėsite įtraukti į savo mėgstamiausių patiekalų sąrašą. Neįprastu būdu paruoštas troškinys patiks visiems jūsų šeimos nariams. Juk mėsa gaunasi sultinga ir minkšta. Be to, nereikia atskirai ruošti garnyro.
Linkim gero skonio!
Žemiau pateiktame vaizdo įraše galite pamatyti visą gaminimo eigą.