Troškinta vištiena yra geriausias pasirinkimas greitiems ir sotiems pietums. Paukštiena laikoma labiausiai dietine mėsa, todėl ji puikiai tinka kiekvienam šeimos nariui.
Kaip paruošti vištieną rašėme ne kartą. Kiekvienas receptas yra unikalus ir savaip geras, tačiau šiandieninis yra pateikiamas universaliausias.
Troškinta vištiena
Jums reikės:
- 1 vištos
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 3 lauro lapų
- juodųjų pipirų žirnelių
- vandens
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis – vištieną supjaustykite gabalėliais ir mėsą atskirkite nuo kaulų. Tada paimkite puodą ir į jį sudėkite visus kaulus, apatines sparnų ir kojų dalis. Tada viską užpilkite vandeniu ir pastatę ant ugnies išvirkite sultinį.
Sterilizuokite pusės litro stiklainius su dangteliais ir leiskite jiems visiškai išdžiūti. Tada į kiekvieną stiklainį įdėkite po 1 lauro lapą, keletą juodųjų pipirų žirnelių ir užpildykite stiklainius su mėsa iki pusės. Po to į kiekvieną stiklainį įpilkite šiek tiek druskos ir maltų pipirų, užpildykite juos iki galo mėsa.
Dabar stiklainius uždenkite dangteliais ir sudėkite kaitinimui. Norėdami tai padaryti, paimkite platų puodą ir įtieskite storą virtuvinį rankšluostį, tada sudėkite stiklainius į puodą ir užpilkite vandeniu iki viršaus. Puodą su stiklainiais pastatykite ant ugnies ir laukite, kol užvirs vanduo, po to sumažinkite ugnį ir kaitinkite 5 valandas.
Nepamirškite pažvelgti į vandens lygį ir prireikus papildykite.
Išvirus troškiniui, užpilkite mėsą sultiniu (paruoštu anksčiau iš kaulų) ir užsukite stiklainius.
Galų gale lieka tik apvynioti konservus šilta antklode ir leisti jiems visiškai atvėsti. Laikykite produktą vėsioje ir sausoje vietoje, o geriausia nedelsiant sudėkite į šaldytuvą.
Užtikriname, kad niekada nesate ragavę tokios švelnios ir skanios mėsos! Vištienos troškinys bus puikus priedas prie bulvių patiekalų ir makaronų.
Skanaus!