Vištiena su brokoliais ir grybais subtiliame česnakiniame padaže puikiai papildys dietinį garnyrą. Neįtikėtinas patiekalo aromatas nepalieka abejingų. Tai patiks visiems maisto gaminimo mėgėjams, neturintiems daug laiko, tačiau turintiems gerą apetitą.
Vištiena su brokoliais ir grybais
Jums reikės:
- 500 g vištienos filė
- 500 g brokolių
- 250 g pievagrybių
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 3 šaukštų augalinio aliejaus kepimui
- 1,4 stiklinės kvietinių miltų
- 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
- 3 skiltelių česnako
- 1 puodelio vištienos sultinio
- 2 šaukštelių sezamų aliejaus
- 1/3 puodelio sojų padažo
- 1 valgomojo šaukšto smulkinto imbiero
Gaminimas:
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus. Kol aliejus kaista, nuplaukite vištienos filė ir supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite, kol gražiai apkeps, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Vištieną perkelkite į lėkštę ir keptuvėje įkaitinkite dar 1 šaukštą aliejaus. Šį kartą pakepinkite grybus. Galite rinktis bet kokius, bet pievagrybiai yra minimi klasikiniame recepte. Jie turėtų būti supjaustyti griežinėliais. Kepant grybus, į juos įmaišykite smulkintus brokolius ir kepkite, kol gražiai apkeps.
Brokolius ir grybus perkelkite į lėkštę. O keptuvėje įkaitinkite šaukštą augalinio aliejaus ir apkepkite smulkintą česnaką su imbieru. Įberkite rudojo cukraus, miltų, sojos padažo ir vieną stiklinę vištienos sultinio.
Visus ingredientus išmaišykite keptuvėje iki vientisos masės. Tada į juos suberkite vištieną, grybus ir brokolius. Kaitinkite, kad viskas sušiltų.
Šiame vaizdo įraše galite pamatyti visą gaminimo procesą.
Vištieną su grybais ir brokoliais patiekite kartu su makaronais ar ryžiais. Skanaus!