Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Švelni ir sultinga vištienos krūtinėlė

Daugelis žmonių nemėgsta keptos vištienos filė, nes ji dažnai būna sausoka. Mes atskleisime paslaptį, kaip kepti filė, kad mėsa būtų minkšta, švelni ir sultinga. Norėdami tai padaryti, supjaustykite filė juostelėmis, išmuškite ją peilio ašmenų šonu, marinuokite mėgstamuose prieskoniuose ir… kiaušinio trynyje. Marinatas greitai įsigers į mėsą dėl mažų jos gabaliukų. Tada filė apkepsime plaktuose baltymuose. Kiaušinio baltymas apgaubia mėsą ir sulaiko drėgmę, todėl ji išlieka labai minkšta ir sultinga. Toks patiekalas gali būti patiekiamas kaip užkandis su kokiu nors padažu, arba kaip pagrindinis patiekalas prie garnyro.

Ingredientai:

  • Vištienos filė – 2 vnt.
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Prieskoniai mėsai – 1 šaukštelis
  • Česnakai – 2 skiltelės
  • Augalinis aliejus – kepti
  • Krakmolas – 2 šaukštai
  • Druska – pagal skonį

Filė nuplaukite, nusausinkite servetėlėmis, nuimkite mėsos plėvę ir riebalų sluoksnius. Tada supjaustykite filė maždaug vienodo ilgio plonomis juostelėmis. Kiekvieną juostelę iš abiejų pusių lengvai sumuškite plokščiąja peilio puse. Paprastas mėsos plaktukas (su spygliukais) čia netiks, nes vištiena yra per trapi.

Atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų. Įdėkite mėsą į gilų indą, įpilkite trynius. Į mėsą įberkite druskos, pipirų ir bet kokių mėsos ar kitų mėgstamų prieskonių, įberkite smulkiai kapoto ar sutraiškyto česnako.

Kruopščiai išmaišykite filė, palikite marinuotis 20 minučių. Dėl nedidelių gabaliukų ir išmušimo peiliu mėsa greitai sugers prieskonius.

Po kurio laiko į masę įpilkite krakmolo, gerai išmaišykite.

Į baltymus įberkite šiek tiek druskos, plakite juos maišytuvu iki tol, kol jie bus visiškai standūs.

Praėjus 20 min., galite pradėti kepti mėsą. Mėsos gabalėlius pamirkykite baltymų putose, kelis kartus apverskite, kad juostelės gerai apkibtų baltymais.

Įkaitinkite keptuvę ant viryklės, įpilkite aliejaus. Dėkite mėsą į įkaitintą aliejų.

Kepkite juosteles ant vidutinės ugnies keletą minučių iš kiekvienos pusės, nekepkite per ilgai, nes mėsa išdžiusUždenkite keptuvę dangčiu, kad mėsa iškeptų viduje.

Pirmiausia padėkite vištieną ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų aliejaus perteklių, tada ant serviravimo indo. Skanios vištienos lazdelės gali būti patiekiamos su bet kokiu jūsų mėgstamu padažu.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---