Mėsos pyragas yra patiekalas, kurį mūsų seneliai gerai prisimena. Šiais laikais šis kepinys šiek tiek prarado populiarumą. Bet nuo to jis nesiliovė būti skanus.
Šiame patiekale viskas yra labai gerai: paruošimo paprastumas, paties recepto paprastumas ir net produktų kiekis. Vištienos faršui nereikia brangios vištienos filė. Geriau teikti pirmenybę šlaunelėms – jos yra sodresnio skonio ir turi reikiamą riebalų kiekį.
Jums reikės:
- Vištienos faršo 1 kg
- Morkų 2 vnt.
- Svogūno 1 vnt.
- Avižinių dribsnių 100 g
- Pieno 200 ml
- Kiaušinių 4 vnt.
- Kietojo sūrio 150 g
- Čiobrelių 1 šaukštelio
- Paprikos 1 šaukštelio
- Ketčupo 50 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Sviesto 20 g
Gaminimas:
Užpilkite avižinius dribsnius pienu, išmaišykite ir palikite 15 minučių išbrinkti.
Paruoškite likusius ingredientus: supjaustykite sūrį mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, supjaustykite svogūną, kiaušinius išplakite su prieskoniais.
Įdėkite faršą į dubenį, supilkite visus aukščiau išvardytus ingredientus ir gerai išminkykite.
Sudėkite faršą į riebalais pateptą kepimo formą, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Tada aptepkite ketčupu ir kepkite dar 10 minučių, nuėmę foliją.
Jūsų mėsos pyragas paruoštas. Valgykite jį dar šiltą arba šaltą. Skanaus!