Orkaitėje kepta sultinga vištiena su daržovėmis ir grikiais yra tikras išsigelbėjimas, kai reikia greitai paruošti skanius pietus.
Laiko prireiks visai nedaug: tereikės paruošti ingredientus, ir tuomet visą gaminimo procesą patikėsite orkaitei. Taigi, nuo ko pradėti?
Jums reikės:
- 6 vištienos kulšelių
- 300 g grikių
- 600 ml vandens
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 200 gramų šviežių grybų
- Šiek tiek majonezo
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
- Nuplaukite vištienos kulšeles, ištrinkite druska ir pipirais (taip pat galite įdėti ir kitų mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, kario).
- Ištepkite vištienos blauzdeles majonezu (taip pat galite naudoti ir sojų ir garstyčių mišinį).
- Susmulkinkite česnako skiltelę, suberkite į dubenį su vištiena, išmaišykite. Kol mėsa marinuojasi, galima paruošti kitus ingredientus.
- Nuplautą ir nuskustą morką sutarkuokite stambia trintuve.
- Smulkiai supjaustykite svogūną.
- Kruopščiai nuplaukite grybus ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, suberkite grybus.
- Kai grybai bus šiek tiek apkepę, suberkite smulkintą morką ir svogūną. Kepkite, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį.
- Į kepimo indą suberkite gerai nuplautas grikių kruopas, suberkite grybus su daržovėmis, viską užpilkite verdančiu vandeniu. Ant viršaus išdėliokite marinuotos vištienos gabaliukus.
- Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (maždaug 40-60 minučių). Praėjus šiam laikui orkaitę išjunkite, paruoštą patiekalą palikite 20 minučių pastovėti.
Skanaus!