Šį receptą sužinojau prieš keletą metų, o dabar vištienos šlaunelių dešra yra pagrindinis mūsų sumuštinių ir šaltų mėsos užkandžių ingredientas. Nuo tada aš pamiršau, kur yra mūsų vietinės parduotuvės dešrų skyrius. Sutikite, jokios įsigytos abejotinos sudėties dešros negalima nė palyginti su namine dešra!
Šio recepto manęs prašė net uošvė, nors ji yra, žinoma, visų geriausia šeimininkė. Pagaminti šiai dešrai užteks paprastų ingredientų: jums reikia tik 1 kg šlaunelių ir 1 valandos laisvo laiko. Perspėju: daugiau niekada nenorėsite dešros iš parduotuvės!
Ingredientai
- Vištienos šlaunelės – 1 kg
- Druska – pagal skonį
- Paprikos milteliai – pagal skonį
- Juodieji pipirai – pagal skonį
- Česnakas – 3 skiltelės
Gaminimo eiga
1. Mėsą nupjaukite nuo kaulų, užpilkite vandeniu ir išvirkite.
2. Išvirusią mėsą smulkiai supjaustykite arba sumalkite mėsmale kartu su česnaku. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir paprikos, išmaišykite.
3. Į mėsą įpilkite šiek tiek atvėsusio vištienos sultinio ir išmaišykite.
4. Faršą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 10–12 valandų.
5. Ant maistinės plėvelės pabarstykite šiek tiek paprikos ir paskleiskite mėsą. Susukite plėvelę į ritinį ir apriškite ją virvele.
6. Vyniotinį perkelkite į kepimo formą ir valandai pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Naminės dešros skonį galite keisti kaip norite pagal savo skonį. Norint pikantiškesnio varianto – įdėkite daugiau česnakų ar pipirų. Jei jus traukia kažkas neįprasto, eksperimentuokite su prieskoniais. Jūsų kūnas jums padėkos už tokį skanų natūralų patiekalą be priedų. Nebijokite atrasti savo mėgstamiausią skonį!