Šiais metais mano paprikos yra labai gražios. Kai kurias jau užkonservavau žiemai, o dabar eksperimentuoju su likusiomis virtuvėje. Vakar daržoves įdariau sūriu. Šiandien aš nusprendžiau, kad paprikų laiveliai su vištiena bus vakarienei. Jie gavosi labai gražūs! O koks kvapas, visi šeimos nariai per porą minučių susibūrė virtuvėje!
Paprikų laiveliai yra labai paprastas ir greitai paruošiamas patiekalas. Greitas vištienos filė kepimas miltuose ir prieskoniuose daro mėsą sultingą ir minkštą. Na, o kaip be sūrio. Keptoms daržovėms ir mėsai jis visada suteikia ypatingą skonį. Ir vaikams patinka šie besitampantys sūrio siūlai.
Jums reikės:
- Paprikų 4 vnt.
- Vištienos filė 1 vnt.
- Druskos 0,5 šaukštelio
- Prieskonių mėsai 1 šaukštelio
- Grietinės 2 šaukštų
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomojo šaukšto
- Kvietinių miltų 1 valgomojo šaukšto
- Vandens 70 ml
- Kietojo sūrio 70 g
- Pomidoro 1 vnt.
Gaminimas:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite saulėgrąžų aliejuje. Įberkite druskos, prieskonių ir miltų, gerai išmaišykite.
Į vištieną įpilkite grietinės ir vandens. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės, reguliariai maišant.
Nuplaukite paprikas, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir stiebus. Sudėkite daržovių puses į kepimo indą.
Užpildykite pipirus vištienos įdaru, pabarstykite tarkuotu sūriu, viršuje apdėliokite pomidorų griežinėliais. Kepkite 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Tokie įdaryti paprikų laiveliai gali tapti visaverčiais pietumis. Sveikas ir vidutiniškai kaloringas patiekalas pradžiugins net tuos, kurie seka savo figūros linijas. Išbandykite, kol dar sezonas.