Kebabas yra daugeliui priimtinas greitojo maisto pasirinkimas. Mano šeima yra pasirengusi valgyti tokius skanius patiekalus kiekvieną dieną!
Jums reikės:
- Vištienos filė 700-800 gramų
- Šviežių agurkų 4 vnt.
- Pomidorų 4 vnt.
- Saldžiosios paprikos 2 vnt.
- Grietinės 200 gramų
- Petražolių 100 gramų
- Kopūsto 1 vnt.
- Raudono svogūno 1 vnt.
- Česnako 1 skiltelės
- Baltojo vyno acto 2 arbatinių šaukštelių
- Lavašo 6 lakštų
- Cukraus 1 arbatinio šaukštelio
- Prieskonių 1 arbatinio šaukštelio
- Augalinio aliejaus 80 gramų
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Druskos (pagal skonį)
Svogūnų marinavimas:
Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais. Pagardinkite druska, cukrumi, vyno actu. Išmaišykite ir palikite marinuotis 10 minučių.
Padažas:
Petražoles smulkiai supjaustykite. Česnaką išspauskite. Viską sumaišykite su grietine.
Gaminimas:
- Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais ir kepkite augaliniame aliejuje, įberkite prieskonių pagal skonį ir druskos.
- Smulkiai supjaustykite šviežius agurkus, paprikas ir pomidorus.
- Kopūstus smulkiai supjaustykite.
- Lavašus sutepkite padažu, apdėkite marinuotais svogūnais, smulkintomis daržovėmis, kapotais kopūstais ir kepta vištienos filė.
- Susukite ir kepkite ant grotelių iš abiejų pusių, arba kepkite karštoje keptuvėje.
Skanaus!