Jei man reikia maltos mėsos, ją perku retai. Aš tai darau dažniausiai pati. Dienos pabaigoje ateinu į turgų ir su nuolaida perku reikalingą mėsą. O su vištiena problemų visai nėra. Ar manote, kad naudoju ją kotletams? Netiesa, mano firminis receptas yra mėsos pyragas su įdaru.
Šį metodą sužinojau iš savo kaimynės. Ji vaišino mane savo firminiu pyragu, o aš iškart paprašiau recepto. Mėsa yra sultinga ir minkšta. Aš kartais eksperimentuoju ir į įdarą dedu daržovių ir žolelių.
Jums reikės:
- Vištienos faršo 600 g
- Maltų džiūvėsėlių 2 šaukštų
- Kiaušinių 3 vnt.
- Sviesto 30 g
- Kietojo sūrio 150 g
- Raudonėlio 0,5 šaukštelio
- Vandens 200 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
Gaminimas:
Sumaišykite faršą, džiūvėsėlius, prieskonius ir druską giliame dubenyje. Gerai išmaišykite.
Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Sviestu ištepkite kepimo popierių ir tolygiai paskirstykite trečdalį faršo. Pabarstykite kiaušiniu ir sūriu.
Švelniai susukite į ritinį. Užspauskite kraštus šaukštu. Viską užvyniokite kepimo popieriumi. Iš tiek produktų turėtumėte gauti tris ritinius.
Įdėkite ritinius į keptuvę, užpilkite vandeniu, uždenkite ir kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 minučių iš abiejų pusių.