Šis keptos vištienos su daržovėmis receptas yra mūsų mėgstamiausias, nes vienoje kepimo skardoje galima pagaminti pilnaverčius pietus ar vakarienę. Pasitelkę vos vieną gudrybę pagaminsite iš tiesų dieviško skonio vištieną. Kūrybiškas švelniausios keptos vištienos receptas iš „YouTube“ kanalo.
Jums reikės:
- 1 visos vištos
- 1 litro vandens
- 10 g druskos
- 8 g juodųjų pipirų grūdelių
- 4 lauro lapų
- 20 ml citrinos sulčių
Padažui:
- 30 g garstyčių
- 40 g medaus
Garnyrui:
- 600 g bulvių
- 2 morkų
- 3 raudonųjų svogūnų
- 5 česnakų skiltelių
- 5 g druskos
- 4 g maltų juodųjų pipirų
- 40 ml alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Vištai nupjaukite sparnų galiukus.
Perpjaukite per pusę, išvalykite ir sudėkite į puodą.
Į puodą įpilkite vandens.
Įberkite druskos, įdėkite lauro lapų ir juodųjų pipirų.
Po to supilkite citrinos sultis.
Padėkite puodą ant viryklės, uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.
Kai laikas baigsis, išimkite vištieną iš puodo.
Perkelkite ją į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų ir garstyčias.
Padažu aptepkite visą vištienos odą.
Nuluptas bulves supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į gilų dubenį.
Taip pat ir griežinėliais supjaustytas morkas.
Svogūną supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į dubenį.
Įdėkite česnako skilteles ir druskos.
Tada įberkite juodųjų pipirų ir alyvuogių aliejaus.
Viską gerai išmaišykite.
Sudėkite daržoves ant kepimo skardos kartu su vištiena.
Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 40 minučių 180°C temperatūroje.
Sultingą keptą vištieną patiekite su gardžiomis daržovėmis.
Linkime gero skonio!
Instrukcijos vaizdo įraše: