Ar norėtumėte paragauti tikro naminio skanėsto, paruošto per 1 valandą? Tada vištienos kumpio receptą skardinėje turėtumėte išsisaugoti! Skamba šiek tiek neįprastai, bet iš tikrųjų patiekalas yra labai skanus.
To nenusipirksite jokioje parduotuvėje. Naminiame kumpyje nėra jokių dažiklių, konservantų, skonio stipriklių ar kitų cheminių medžiagų. Mėsa pasirodo esanti švelni ir lengva. Apskritai, nedvejokite ir gaminkite!
Jums reikės:
- Vištienos filė 600 g
- Želatinos 1 valgomojo šaukšto
- Itališkų žolelių 1 šaukštelio
- Česnakų 2 skiltelių
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Filė nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais, įmaišykite sausos želatinos, itališkų žolelių, smulkinto česnako, juodųjų pipirų ir druskos. Išmaišykite ir palikite 20 minučių pastovėti.
Įdėkite mėsą į kepimo rankovę, suriškite ją siūlais, įdėkite į skardinę, gerai suspauskite.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Vištienos mėsą kepkite apie 50 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Po indeliu galite padėti indą, į kurį gali išbėgti sultys.
Kai kumpis iškeps, leiskite jam atvėsti ir laikykite šaldytuve 12 valandų.