Keptą vištieną daugelis šeimų patiekia ant šventinio stalo. Tačiau norint, kad ji būtų sultinga ir tolygiai iškepusi, turite žinoti keletą gudrybių. Todėl šiandien dalinamės šefų patarimais ir pasakojame, kaip iškepti skaniausią vištieną. Šiame straipsnyje pateikiami skirtingi receptai, tačiau kiekvienas iš jų yra labai rafinuotas ir skanus. Taigi, mėgaukitės!
Kaip iškepti visą vištą, kad mėsa būtų labai sultinga ir skani?
Medus ir mandarinai
Virėja Evgeniya Bon labai mėgsta Viduržemio jūros šalyse populiarų kepimo būdą. Pagal receptą vištiena įtrinama medumi ir užpilama mandarinų sultimis. O viduje reikia sudėti smulkintą česnaką, mandarino skilteles ir žolelių mišinį.
Pusvalandį kepkite vištieną ant grotelių. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Po pusvalandžio vištą apvyniokite folija ir kepkite dar 30 minučių. Tuomet orkaitės temperatūra turi būti sumažinta iki 170 laipsnių.
Garstyčių padažas su česnaku
Virėjas Jacquesas Pepinas žino, kaip išgauti nepaprastai skanią auksinę plutą. Vištieną jis ištepa savo firminiu padažu. Sumaišomi 4 šaukštai Dižono garstyčių, šaukštelis Provanso žolelių, rozmarinas, 3 smulkintos česnako skiltelės ir šaukštelis druskos.
Tada pradėkite kepti vištieną keptuvėje ant stiprios ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės. O apkepus, su ta pačia keptuve pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepimo laikas turi būti nustatomas, atsižvelgiant į orkaitės savybes. Pagal Jacquesas Pepino receptą kepta vištiena gaunasi nuostabiai aromatinga ir su lengvomis rytietiškomis natomis.
Rūkytos paprikos marinatas
Mario Batali mano, kad paukštiena turi būti gaminama su dūmo prieskoniu. Tačiau jei nėra galimybės jos kepti ant grotelių, jis griebiasi mėgstamiausio recepto. Virėjas sumaišo šaukštą rūkytos paprikos, du arbatinius šaukštelius šalavijų ir du šaukštelius juodųjų pipirų. Taip pat prideda vieną arbatinį šaukštelį kmynų ir du šaukštelius rupios jūros druskos.
Tada jis įmaišo aromatinį alyvuogių aliejų ir vieną šaukštą šviežiai spaustų citrinų sulčių. Ir kruopščiai ištrina vištieną iš vidaus ir išorės gautu mišiniu. Vištieną reikia kepti valandą 180 laipsnių temperatūroje. Vištiena bus dar skanesnė, jei prieš kepant vieną valandą pamarinuosite ją šaldytuve. Tai padarys paukštieną sultingesne ir švelnesne.
Kuris vištienos kepimo būdas jums patiko labiausiai? Išbandykite jį nedelsiant ir nustebinkite šeimą. Skanaus!