Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip kepti vištieną, kad atskleistumėte visą mėsos skonį?

Keptą vištieną daugelis šeimų patiekia ant šventinio stalo. Tačiau norint, kad ji būtų sultinga ir tolygiai iškepusi, turite žinoti keletą gudrybių. Todėl šiandien dalinamės šefų patarimais ir pasakojame, kaip iškepti skaniausią vištieną. Šiame straipsnyje pateikiami skirtingi receptai, tačiau kiekvienas iš jų yra labai rafinuotas ir skanus. Taigi, mėgaukitės!

Kaip iškepti visą vištą, kad mėsa būtų labai sultinga ir skani?

vištieną

Medus ir mandarinai

Virėja Evgeniya Bon labai mėgsta Viduržemio jūros šalyse populiarų kepimo būdą. Pagal receptą vištiena įtrinama medumi ir užpilama mandarinų sultimis. O viduje reikia sudėti smulkintą česnaką, mandarino skilteles ir žolelių mišinį.

Pusvalandį kepkite vištieną ant grotelių. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Po pusvalandžio vištą apvyniokite folija ir kepkite dar 30 minučių. Tuomet orkaitės temperatūra turi būti sumažinta iki 170 laipsnių.

Garstyčių padažas su česnaku

Virėjas Jacquesas Pepinas žino, kaip išgauti nepaprastai skanią auksinę plutą. Vištieną jis ištepa savo firminiu padažu. Sumaišomi 4 šaukštai Dižono garstyčių, šaukštelis Provanso žolelių, rozmarinas, 3 smulkintos česnako skiltelės ir šaukštelis druskos.

vištieną

Tada pradėkite kepti vištieną keptuvėje ant stiprios ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės. O apkepus, su ta pačia keptuve pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepimo laikas turi būti nustatomas, atsižvelgiant į orkaitės savybes. Pagal Jacquesas Pepino receptą kepta vištiena gaunasi nuostabiai aromatinga ir su lengvomis rytietiškomis natomis.

Rūkytos paprikos marinatas

Mario Batali mano, kad paukštiena turi būti gaminama su dūmo prieskoniu. Tačiau jei nėra galimybės jos kepti ant grotelių, jis griebiasi mėgstamiausio recepto. Virėjas sumaišo šaukštą rūkytos paprikos, du arbatinius šaukštelius šalavijų ir du šaukštelius juodųjų pipirų. Taip pat prideda vieną arbatinį šaukštelį kmynų ir du šaukštelius rupios jūros druskos.

vištieną

Tada jis įmaišo aromatinį alyvuogių aliejų ir vieną šaukštą šviežiai spaustų citrinų sulčių. Ir kruopščiai ištrina vištieną iš vidaus ir išorės gautu mišiniu. Vištieną reikia kepti valandą 180 laipsnių temperatūroje. Vištiena bus dar skanesnė, jei prieš kepant vieną valandą pamarinuosite ją šaldytuve. Tai padarys paukštieną sultingesne ir švelnesne.

Kuris vištienos kepimo būdas jums patiko labiausiai? Išbandykite jį nedelsiant ir nustebinkite šeimą. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---