Ingredientai:
- vištienos kepenys – 600 g,
- svogūnai – 100 g,
- morkos – 100 g,
- sviestas – 80 g,
- grietinėlė – 200 ml,
- druska, pipirai, žolelės, prieskoniai – pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Kepenėles supjaustykite gabalėliais.
Susmulkinkite svogūną, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
Kepkite daržoves augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
Įpilkite truputį vandens ir troškinkite apie 10 minučių, kol vanduo išgaruos.
Kepkite kepenėles aliejuje, kol jos bus auksinės-rudos spalvos, tada įmeskite sviesto gabalėlį ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Troškinkite, kol suminkštės.
Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 5 minutes.
Viską perkelkite į maisto smulkintuvą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, ir sumalkite iki vientisos masės.
Pagamintą paštetą sudėkite į indą, atvėsinkite ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.
Skanaus!