Jei nežinote, kokį vištienos marinato receptą pasirinkti, dabar mes jus dar labiau suklaidinsime! Pateikiame jūsų dėmesiui 5 geriausius receptus. Jei norite iškepti kvapnią sultingą vištieną su traškia plutele, tuomet esate tinkamoje vietoje. Saugiai rinkitės bet kurį receptą ir nustebinkite artimuosius tobula mėsa.
Vištienos marinato receptai
Vištiena su apelsinais
Jums reikės:
- 2 apelsinų
- 1 valgomojo šaukšto citrinos žievelės
- 1 valgomojo šaukšto apelsino žievelės
- 50 g imbiero
- 4 šaukštų medaus
- 1 šaukštelio juodųjų pipirų
- 100 ml sojos padažo
Gaminimas:
Pirmiausia reikia pašalinti vištienos odos ir riebalų perteklių. Tada smulkia tarka sutarkuokite citrinos ir apelsino žievelę. Taip pat sutarkuokite nuluptą imbierą.
Žievelę su imbieru suberkite į indą, kuriame marinuosime vištieną. Apelsino sultis išspauskite į tą patį indą.
Į žievelių mišinį įberkite juodųjų pipirų, įpilkite sojos padažo ir medaus, tai sukurs karamelizuotą plutelę. Dabar kruopščiai išmaišykite marinatą.
Po to vištieną šiame marinate reikia maudyti gana intensyviai. Taip pat galite marinuoti atskirai nupjovę šlauneles ir krūtinėlę, tuomet marinatas pateks į vidų.
Geriausia vištieną marinuoti visą parą, tačiau taip pat užteks ir nakties šaldytuve. Prieš kepdami, nulupkite antrąjį apelsiną ir supjaustykite skiltelėmis.
Tada įdarykite jomis vištieną ir pašaukite į orkaitę
Pirmiausia mėsą reikia kepti 30 minučių 190 laipsnių temperatūroje, tada dar 30-40 minučių 130 laipsnių temperatūroje. Mėsą periodiškai aptepkite likusiu marinato padažu.
Vištiena su pomidoru padažu ir barbekiu padažu
Jums reikės:
- 5 šaukštų pomidorų padažo
- 5 šaukštų BBQ padažo
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 2-3 šaukštų vorčesterio padažo (galima pakeisti sojos padažu)
- 10 skiltelių česnako
- žiupsnelio druskos
- trečdalio citrinos sulčių
Gaminimas:
Norėdami paruošti marinatą, tiesiog sumaišykite visus aukščiau išvardintus ingredientus. Konsistencija turėtų būti kaip grietinės.
Galite iš anksto subadyti vištieną kiniška lazdele, tada padažas lengvai prasiskverbs pro odą į mėsą.
Aptepkite visą viršutinę ir vidinę dalį marinatu. Marinuoti reikia mažiausiai 12 valandų.
Šios vištienos kepimo paslaptis – orkaitės apačioje įdėti indą su vandeniu. Jo dėka susidaro labai drėgna aplinka, dėl kurios mėsa bus labai sultinga. O plutelė ypatingai traški.
Vištieną reikia kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Tada ji turi būti iš naujo sutepta marinato likučiais ir pašauta į orkaitę dar 20-30 minučių. Beje, pabaigoje reikia išimti vandenį iš orkaitės, kad susidarytų plutelė.
Vištiena vyno marinate
Jums reikės:
- 3 l vandens
- 75 g druskos
- 30 g cukraus
- 1 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio maltos kalendros
- 2 šaukštų augalinio aliejaus
- 1 šaukštelio paprikos
- 1 šaukštelio rytietiškų prieskonių
- 250 ml pusiau saldaus vyno
- 1 česnako galvos
Gaminimas:
Vandenyje sumaišykite druską, cukrų, juoduosius pipirus, kalendrą, papriką, rytietiškus prieskonius ir raudonąjį vyną. Taip pat išspauskite 1 nedidelę česnako galvutę, viską maišykite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.
Tada vištieną reikia tinkamai paruošti. Dantų krapštuku subadykite mėsą iš visų pusių ir padarykite kuo daugiau mažų skylių.
Po to vištieną įdėkite į marinatą mažiausiai 12 valandų ar net 48 valandoms. Laikykite šaldytuve. Prieš kepant odos viršų sutepkite augaliniu aliejumi.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir kepkite 1 valandą. Po to padidinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir per 10-15 minučių pasieksite aukso spalvos plutelę.
Vištiena meduje ir sojos padaže
Jums reikės:
- 4 šaukštų sojos padažo
- 1 šaukštelio medaus
- 3 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio maltų pipirų
Gaminimas:
Visus prieskonius gerai išmaišykite, česnaką išspauskite. Gerai išmasažuokite vištieną marinatu, tada nusiųskite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Kepkite orkaitėje 40 minučių, 200 laipsnių temperatūroje.
Vištiena su paprika ir rozmarinu
Jums reikės:
- 2 šaukštelių druskos
- 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelio česnako miltelių
- 1 šaukštelio paprikos
- 150 g sviesto
- 1 šakelės rozmarino
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 0,5 citrinos
- 5 skiltelių česnako
Gaminimas:
Jei pagal šį receptą rinksitės rozmarino šakelę, tai bus puiku. Nuimkite nuo jos visus lapelius ir smulkiai supjaustykite peiliu.
Tada sumaišykite su druska, pipirais ir paprika. Ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį prieskonius. Taip pat įpilkite citrinos sulčių, geriausia šviežiai spaustų. Viską gerai išmaišykite.
Į vištienos vidų įdėkite pusę citrinos ir nuluptas česnako skilteles. Tada visą vištieną aptepkite marinatu.
Vištieną uždenkite folija ir 1 valandą pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Praėjus šiam laikui, pašalinkite foliją. Vištiena turi būti sutepta skysčiu, kuris iš jos išsiskyrė kepimo metu. Taip pat ant viršaus pabarstykite druska, pipirais ir paprika.
Pašaukite vištieną atgal į orkaitę 15-30 minučių. Paskutines 10 minučių temperatūrą galima pakelti iki 300 laipsnių, kad susidarytų plutelė.
Tikimės, kad radote jums tinkamą vištienos marinato receptą. Arba išbandykite visus šiuos metodus ir tikrai rasite jums tinkamiausią. Skanaus!