Home Receptai Mėsos patiekalai Mėsiniai piršteliai, subtilus jūsų šventinio stalo akcentas!

Mėsiniai piršteliai, subtilus jūsų šventinio stalo akcentas!

0
Mėsiniai piršteliai, subtilus jūsų šventinio stalo akcentas!

Šiandien pasidalinsime skanaus ir sultingo mėsos patiekalo receptu, kurio paruošimas užims labai mažai laiko. Mėsos piršteliai ant šventinio stalo bus tikra puošmena.

piršteliai

MĖSOS PIRŠTELIAI

Kartais jūs tikrai norite įtikti savo svečiams kažkuo maistingu ir tuo pačiu neįprastu. Juk karbonadai ir tradiciniai kotletai jau seniai pabodo.

Jums reikės:

  • 1 kg maltos vištienos
  • 1 svogūno
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų kukurūzų miltų
  • 2 šaukštų kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių prieskonių (ciberžolė, paprika, džiovinti česnakai)
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 200 g sviesto
  • 100 g kietojo sūrio
  • krapų
  • kepimo miltelių ar sodos
  • majonezo
  • aliejaus

PARUOŠIMAS

Pagardinkite vištienos faršą prieskoniais, druska ir pipirais. Tada įdėkite porą šaukštų majonezo (pagal skonį) ir svogūną, kuris turi būti smulkiai supjaustytas.

piršteliai

Sutarkuokite sūrį. Sviestą supjaustykite kubeliais, susmulkinkite krapus. Ant maistinės plėvelės suformuokite mėsos blyną, stengdamiesi jį padaryti kuo plonesnį. Sviesto gabalėlį pamirkykite krapuose, įdėkite į blyno vidurį. Po to plėvelės pagalba suvyniokite viską į „pirštą” ir apvoliokite miltuose.

Tada tokiu pačiu būdu suformuojame kitą blyną, tik šį kartą sviestą pamerkiame ne į krapus, o į tarkuotą sūrį. Mes ir toliau formuojame „pirštelius”, keičiant užpildus. Suformavę visus, padėkite 30 minučių į šaldiklį.

piršteliai

Tuo tarpu paruoškite tešlą: sumaišykite kiaušinius su citrinos sultimis, įpilkite druskos, ciberžolės, paprikos, džiovinto česnako, ketvirtadalį stiklinės vandens. Į tą patį mišinį įpilkite miltų (kukurūzų ir paprastų), kepimo miltelių arba sodos, nugesintos actu. Maišykite tešlą, kol konsistencija bus panaši į labai tirštą grietinę.

Iš šaldiklio ištraukite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (pakankamai didelį kiekį). Apvoliokite pirštelius tešloje ir kepkite iš visų pusių, kol pagels. Patiekalas paruoštas – mėsos piršteliai skaniausi šilti ir pabarstyti smulkintomis žolelėmis.

piršteliai

Šis patiekalas atrodo labai skanus ir neįprastas, o tuo pačiu ir labai greitas. Tai įvertins ir suaugusieji, ir vaikai. Be to, tai taps firminiu šventinio stalo patiekalu. Skanaus!