Sotūs pietūs iš vieno kepimo indo – bulvės ir mėsa kepama kartu, ir tai yra neįtikėtinai skanu!
Šis patiekalas jums tikrai patiks!
Jūsų namuose jis taps daug populiaresnis nei paprastas kepsnys.
Jums reikės:
- 4 vištienos gabalėlių (gali būti vištienos krūtinėlės arba vištienos šlaunelės be kaulų)
- 2 šaukštų aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 2 šaukštų barbekiu ar kitų mėgstamų prieskonių
- 8 vnt. bulvių
- 1 stiklinės grietinėlės
- 1 valgomojo šaukšto taukų
- 2 vnt. svogūnų
- Jei reikia, smulkintų kmynų sėklų
- Druskos, jei mėgstate sūriau
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Pabarstykite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis.
Viską gerai išmaišykite.
Palikite marinuotis per naktį šaldytuve, sandariame inde.
Bulves nulupkite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
Dubenyje pabarstykite jas druska ir kmynais.
Svogūną supjaustykite kubeliais.
Keptuvėje mėsą iš abiejų pusių apkepkite įkaitintuose riebaluose.
Į kepimo indą supilkite iš keptuvės išsiskyrusias sultis.
Apkeptą mėsą sudėkite į kepimo indą.
Sudėkite svogūnus ir bulves.
Bulves užpilkite grietinėle, uždenkite ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje orkaitėje 30 minučių.
Tada atidengę padidinkite temperatūrą iki 230 laipsnių.
Kepkite dar apie 40 minučių atidengtame inde.
Linkime gero skonio!