Kol likusieji tik galvoja, ką gaminti vakarienei, mūsų redakcija jau rado išeitį. Skanūs turkiški kopūstų suktinukai su mėsa patiks visai šeimai.
TURKIŠKI KOPŪSTŲ SUKTINUKAI
Jums reikės:
- 1 kopūsto
- 4 šaukštų ryžių
- 400 g maltos kiaulienos
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 200 g pomidorų pastos
- 1/2 saldžiosios paprikos
- 1 šaukštelio maltos saldžios paprikos
- 500 ml mėsos sultinio
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- Šiek tiek krapų
- Druskos pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia reikia paruošti kopūstų lapus. Vandenį dideliame puode užvirkite, o kol užvirs, nulupkite viršutinius kopūstų lapus ir nuplaukite. Tada išpjaukite šerdį iš viso kopūsto ir 2-3 minutėms įmeskite kopūstą į verdantį vandenį.
Tada išimkite kopūstą ir atsargiai atskirkite lapus vienas nuo kito. Jei lapai per kieti, įdėkite juos dar 2 minutėms į karštą vandenį.
Tada paimkite didelį gilų dubenį ir jame sumaišykite ryžius, maltą mėsą ir smulkintus svogūnus. Suberkite smulkintą česnaką, maltą saldžią papriką ir šiek tiek smulkintų žalumynų.
Maišytuve sumalkite šviežias paprikas ir sudėkite į dubenį su likusiais ingredientais. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite faršą, tada palikite 30 minučių pastovėti.
Kai mėsos ir visų prieskonių skoniai susimaišys, galite pradėti vynioti ritinėlius.
Patieskite kopūsto lapą, ant jo krašto uždėkite šiek tiek maltos mėsos ir sandariai suvyniokite suktinukus.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi, į jį sudėkite suktinukus ir užpilkite 300 ml sultinio. Ant viršaus uždėkite krapų šakeles, užpilkite pomidorų pastos.
Formą sandariai uždenkite folija ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kopūstų suktinukus su mėsa kepkite orkaitėje valandą, tada nuimkite foliją nuo formos ir nuimkite krapus. Kopūstų suktinukus kepkite dar 10-15 minučių.
Kai kopūstų suktinukai iškepa, perkelkite juos į puodą, užpilkite likusiu sultiniu ir įdėkite dar keletą šviežių krapų šakelių. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies.
Palaukite, kol sultinys užvirs, uždenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį ir dar pusvalandį patroškinkite kopūstų suktinukus.
Patiekite paruoštus suktinukus su naminiu grietinės ir česnakų padažu bei šviežiomis smulkintomis žolelėmis.
Skanaus!