Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Sultingi ir labai skanūs šašlykai. Visi norės pakartoti

Netinkamas mėsos kepimo sezonas tiesiog neegzistuoja, šis patiekalas visada yra tinkamas ir geidžiamas. Tačiau kai tik orai pagerėja, mintys apie poilsį lauke prie laužo su užkandžiais pradeda nuolat suktis galvoje. Turite išnaudoti šias akimirkas, todėl šie šašlykai bus šios vasaros hitas.

šašlykai

Kad ilgai neieškotumėte, kaip marinuoti šašlykai yra skaniausi, paruošėme šį receptą. Čia rasite kelis šaunius kepsnių receptus, kuriuos galite saugiai naudoti namuose. Teisingai parinktas marinatas puikiai pabrėžia mėsos skonį. Mes rekomenduojame išbandyti viską!

Ėrienos iešmeliai

Jums reikės:

  • 1,8 kg ėrienos
  • 200 g svogūnų
  • 50 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 50 ml citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis juodųjų pipirų

Kaip gaminti:

Mėsą nuplaukite, pašalinkite kaulus, riebalų perteklių, venas. Supjaustykite jį stambiais gabalais (5–7 cm) ir sudėkite į gilų indą.

Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę ir susmulkinkite marinatui.

Paruoškite marinatą: sumaišykite aliejų su citrinos sultimis, druska ir pipirais. Supilkite marinatą ant mėsos, viską gerai išmaišykite. Uždenkite indą dangčiu ir palikite 2,5 valandos kambario temperatūroje.

Maišykite mėsą kas 30 minučių, kad marinatas pasiskirstytų tolygiai.

Gruziniškai šašlykai

šašlykai

Jums reikės:

  • 2 kg kiaulienos pilvo ant šonkaulių
  • 100 ml raudonojo vyno acto
  • 4 svogūnų
  • druskos pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Kaip gaminti:

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite tokio paties dydžio gabalėliais.

Norėdami paruošti marinatą, sumaišykite svogūnus supjaustytus pusžiedžiais, vyno actą, druską ir pipirus. Mėsą sudėkite į indą su marinatu, uždenkite ir palikite 1–6 valandoms (kuo ilgiau ji bus marinate, tuo geriau).

Kepkite mėsą ant grotelių, kad ji nesisuktų, 10–15 cm aukštyje nuo žarijų.

Kiaulienos šašlykai

Jums reikės:

  • 1,8 kg kiaulienos sprandinės
  • 200 g pomidorų
  • 2 svogūnai
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis maltų pipirų

Kaip gaminti:

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite dideliais gabalėliais, nupjaustykite riebalų perteklių ir venas. Pomidorus nuplaukite, padarykite kryžiaus formos pjūvius apačioje, pomidorus panardinkite į verdantį vandenį maždaug 1 minutę ir tada pašalinkite žievelę.

Susmulkintus nuluptus pomidorus nulupkite ir supjaustykite svogūną pusžiedžiais, pasūdykite ir šiek tiek paspauskite rankomis, kad sultys tekėtų.

Giliame dubenyje sumaišykite mėsą su pomidorais ir svogūnais, įberkite pipirų, vėl sumaišykite ir palikite marinuotis po dangčiu 2-3 valandas.

Orkaitėje kepti vištienos šašlykai

šašlykai

Jums reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 1 ananasas
  • 100 ml kečupo
  • 100 ml sojos padažo
  • vieno apelsino sulčių
  • 5 cm imbiero šaknies
  • 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus

Kaip gaminti:

Pradėkite nuo marinato: giliame inde sumaišykite sojos padažą su kečupu, apelsinų sultimis, cukrumi ir tarkuotu imbieru.

Nuplaukite ir supjaustykite vištieną gabalėliais, sudėkite į marinatą, sumaišykite ir palikite 30 minučių.

Mėsą suverkite ant medinių iešmelių, anksčiau pamirkytų vandenyje. Tarp vištienos gabaliukus verkite ananasus, apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi ir padėkite kepti.

Įdėkite kepsninę į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 30 minučių.

Lašišos griežinėliai

Jums reikės:

  • 500 g lašišos filė
  • 2  česnako skiltelės
  • krapai
  • 3 šaukštelių citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis citrinos žievelės
  • 2 šaukštai garstyčių
  • 0,5 paprikos
  • 1 svogūnas
  • druska pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Kaip gaminti:

Nuplaukite ir susmulkinkite krapus, sumaišykite su garstyčiomis, citrinos sultimis, žievele, druska, pipirais ir česnaku.

Lašišos gabalėlius sudėkite į marinatą ir palikite 30 minučių. Marinuotą žuvį sudėkite ant supjautytos paprikos ir svogūnų.

Sudėkite žuvį ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi ir nusiųskite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite skanėstą 15 minučių iš kiekvienos pusės.

šašlykai

Kepdami mėsą ant laužo, įsitikinkite, kad šiluma iš žarijų yra vidutinio stiprumo, kitaip mėsa gali sudegti, bet ne iki galo iškepti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---