Ingredientai
- vištiena – 1,5–2 kg,
- želatina – 30 g,
- druska – 1,5–2 arb. šaukšteliai,
- lauro lapas – 3 vnt.,
- pipirai, prieskoniai – pagal skonį,
- česnakai – 8–10 skiltelių.
Gaminimo eiga
Vištieną supjaustytą gabalėliais, dėkite į greitpuodį, pabarstykite druska, pipirais ir želatina, įdėkite lauro lapelį. Supilkite 50 ml vandens. Troškinkite 3 valandas.
Išimame mėsos gabaliukus, atvėsiname ir išimame kaulus. Susmulkintą mėsą sudedame į formą, sumaišome su smulkintais česnakais. Sudedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad vištiena gerai sustingtų. Tada išimame iš formos ir supjaustome porcijomis. Puikiai tiks kaip dešros pakaitalas ant sumuštinių.
Kaskart gamindami, galite rinktis vis kitą mėsą ar papildomai įdėti morkų, žirnelių ir pan. Taip kaskart turėsite šiek tiek kitokį patiekalą.
Skanaus!