Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Šašlykai stiklainyje. Neįprastas patiekalas, kurį išsikepsite orkaitėje

Mano seseriai labai pasisekė su uošve. Ši nuostabi moteris nepaliauja mus stebinti. Jos patiekalai visada yra labai neįprasti ir nepaprastai skanūs. Praėjusių metų pabaigoje su šeima lankėmės pas gimines ir uošvė surengė mums virtuvėje tikrą iškylą. Ji pagamino  šašlykus stiklainyje orkaitėje.

Aišku, vos paragavus paprašiau recepto. Ir visą žiemą mėgavomės aromatinga mėsa. Jums reikės vidutinio 1,5 litro talpos stiklainio. Tokie šašlykai, kepti orkaitėje, gali būti patiekiami tiek ant šventinio stalo, tiek vakarienės metu. Šis receptas jau užkariavo visų mano draugų širdis, todėl nusprendžiau juo pasidalinti su jumis.

Šašlykai

Jums reikės:

  • Vandens 300 ml
  • Kiaulienos sprandinės 350 g
  • Vištienos kulšelių 4 vnt.
  • Paprikos 1 vnt.
  • Ryžių 300 g
  • Morkos 1 vnt.
  • Svogūno 1 vnt.
  • Paprikos miltelių 2 šaukštelių
  • Džiovinto baziliko 0,5 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejaus 4 šaukštų
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite mėsą vidutiniais gabalėliais ir sudėkite į indą. Nuplaukite blauzdeles ir sudėkite į atskirą dubenį.

Kiaulieną apibarstykite baziliku ir puse paprikos miltelių, o likusią dalį sudėkite į vištieną. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Smulkiai sutarkuokite svogūną ir padalykite į abu indus. Gerai išmaišykite, įpilkite po 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir palikite marinuotis 2-3 valandas.

Šašlykai

Ryžius nuplaukite mažiausiai septynis kartus. Užpilkite vandeniu, įberkite 1 šaukštelį druskos ir virkite 2-3 minutes po to, kai vanduo užvirs. Praėjus šiam laikui, vėl gerai nuplaukite.

Supjaustykite morkas juostelėmis ir kepkite saulėgrąžų aliejuje, kol pagels. Suberkite ryžius, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir tolygiai sudėkite į stiklainius.

Šašlykai

Nuplaukite papriką, nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Suverkite pakaitomis su mėsa ant medinių iešmelių. Atskirai suverkite vištieną.

Kiaulienos ir vištienos iešmus sudėkite į atskirus stiklainius. Juos sandariai uždenkite folija ir perkelkite į šaltą orkaitę.

Šašlykai

Nustatykite 180 laipsnių temperatūrą ir kepkite 70 minučių. Išjunkite orkaitę, šiek tiek atidarykite dureles ir palikite stiklainius dar 30 minučių.

Kepant ryžiai prisisotina mėsos sulčių ir tampa nepaprastai skanūs. Prie nuostabaus garnyro yra dviejų rūšių mėsa vienu metu. Vištiena gaunasi sultinga ir švelni. O kiaulienos skonis nesiskiria nuo mėsos, keptos ant grotelių.
Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---