Karšta vasara įsibėgėja, o tai reiškia, kad kepsnių sezonas toliau tęsiasi! Jei dar neišėjote į gamtą kepti mėsos su draugais, negaiškite laiko! Šašlykai su žemiau aprašytu marinatu nepaliks abejingų.
Recepto akcentas yra verdantis vanduo. Tai yra geriausias būdas paruošti marinatą. Faktas yra tas, kad verdantis vanduo įsigers į mėsą ir leis jai prisisotinti prieskoniais. Be to, šis marinavimo būdas puikiai paruoš mėsą kepti ant grotelių.
Jums reikės:
- Vanduo 250 ml
- Saulėgrąžų aliejus 50 ml
- Druska pagal skonį
- Mėsos prieskoniai pagal skonį
Gaminimas:
Užvirkite vandenį ir užpilkite prieskonius.
Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir druskos pagal skonį, išmaišykite.
Sumaišykite supjaustytą mėsą su gautu marinatu. Gerai išmaišykite ir laikykite vėsioje vietoje 3 valandas.
Kodėl žarijos neturi būti laistomos vandeniu ir kodėl jas reikia apibarstyti druska?
Žarijos tiesiogiai veikia kepamo maisto skonį. Todėl jūs turite mokėti ne tik pasirinkti tinkamą mėsą ar ją marinuoti taip, kad nesugadintumėte patiekalo. Todėl šiandien mes jums išduosime mėsos kepimo ant laužo subtilybes. Iš tikrųjų šiuo klausimu yra daug subtilumų.
Pirmiausia pažymime, kad tradiciškai šašlykas gaminamas iš ėrienos. Tačiau ši mėsa turi specifinį kvapą, kuris patinka ne visiems. Mes netgi turime paklausų vištienos šašlyką. Tačiau kiauliena yra ypač populiari. Sultingiems šašlykams, ekspertai pataria, rinktis kiaulienos sprandinę.
Kaip marinuoti mėsą, mes ne kartą sakėme anksčiau.
Kalbant apie patį kepimą, pirmiausia mėsą reikia išimti iš šaldytuvo, kad ji sušiltų iki kambario temperatūros. Todėl ištraukite ją iš šaldytuvo iš anksto, likus kelioms valandoms iki kepimo.
Visų pirma, ekspertai pataria ištraukti svogūnus, prieskonius ir žoleles iš mėsos. Galų gale šie ingredientai bus pirmieji, kurie bus sudeginti kepant, dėl ko mėsa bus kartaus skonio.
Mėsa turi būti sausa. Jei ji šlapia, tada ant žarijų mėsa nebus kepama, o tiesiog troškinama. Tai blogiausiai paveiks patiekalo skonį. Idealu, jei prieš kepdami popieriniu rankšluosčiu galite pašalinti drėgmės perteklių. Arba galite įdėti mėsą į kiaurasamtį iš karto ją išėmę iš šaldytuvo.
Svarbu pasirinkti tinkamas malkas. Taigi spygliuočiai jokiu būdu netinka, nes degdami jie išskiria degutą, kuris įsigeria į mėsą. Gerai rinktis ąžuolo, liepų ar beržo malkas, dar geriau – visus vaismedžius, pavyzdžiui, kriaušes, obelis ar vyšnias. Malkos turi būti sausos, bet nedidelės, kad greičiau degtų.
Kiek laiko kepti?
Apytikslis kepimo laikas yra 15–25 minutės. Daug kas priklauso nuo anglių, nuo mėsos gabalų dydžio, nuo atstumo tarp anglių ir iešmelių ir net nuo oro sąlygų, nes vasarą mėsa kepama greičiau.
Kepant, kai riebalai nukrenta, žarijos pradeda degti. Tačiau laistyti juos vandeniu, kaip paprastai daroma, neteisinga. Galų gale vanduo gesina žarijas ir mažina šilumą. Daug teisingiau yra pabarstyti žarijas druska. Galite naudoti smulkią ar stambią, tai nėra taip svarbu. Druska neleis riebalams uždegti žarijų “, – įsitikinęs Kaukazo restorano šefas.
Žinoma, visi tikri, kad būtent toks mėsos kepimo būdas yra pats teisingiausias, tačiau taip pat ir geriausias. Iš tiesų, teisingų būdų įvairovė labai didelė, kiekvieną kartą galime būti nustebinti, išbandydami įprastus patiekalus.