Šiais laikais vargu ar pavyks svečius sužavėti kepenėlių pyragu, kadangi daugelis yra pripratę prie šio patiekalo. Bet štai elegantiškas kepenėlių vyniotinis su putpelių kiaušiniais gali nustebinti! Atrodo beprotiškai įspūdingai, norisi kuo greičiau tai išbandyti.
Toks vyniotinis bus labai gražus ant stalo. Viskas dėl putpelių kiaušinių. Šio patiekalo komponento pjaustyti ar kaip nors kitaip smulkinti nereikia. Šis patiekalas atrodys itin puošniai!
Kaip gaminti kepenėlių vyniotinį su putpelių kiaušiniais
Kad užkandis gautųsi puikus, turite tinkamai paruošti pagrindinį ingredientą. Vištų kepenėles pirmiausia reikia pakepinti, o po to sutrinti trintuvu su morkomis, svogūnais, sviestu ir prieskoniais. Tada gausite vienalytę subtilios konsistencijos masę.
Ingredientai
- 5 kiaušiniai
- 40 g kukurūzų krakmolo
- 500 g vištienos kepenėlių
- 1 svogūnas
- juodieji pipirai
- 100 g sviesto
- alyvuogės papuošimui
- 2 a. š. krapų
- 40 g kvietinių miltų
- 100 g majonezo
- 1 morka
- druska
- 10 putpelių kiaušinių
- 2 paprikos
- petražolės papuošimui
Gaminimo eiga
1. Virkite putpelių kiaušinius 4–5 minutes. Tada juos atvėsinkite.
2. Paruoškite daržoves. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morką sutarkuokite. Kepkite juos karštoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol suminkštės.
3. Vištienos kepenėles supjaustykite mažais gabalėliais. Kepkite keptuvėje, kol iškeps.
4. Kepenėles sumaišykite su keptomis daržovėmis. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
5. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius. Įdėkite majonezo. Gerai išmaišykite. Suberkite kvietinius miltus ir krakmolą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
6. Papuošimų ruošimas. Petražolių lapelius nuplaukite. Alyvuoges supjaustykite nedideliais žiedeliais, įvairių spalvų paprikas – juostelėmis, krapus – susmulkinkite. Sumaišykite pjaustytus žalumynus, paruoškite paprastą tešlą iš kiaušinio, trupučio miltų ir vandens.
7. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite ant jo tešlą su žalumynais, atsargiai paskirstydami. Ant viršaus išdėliokite dekorą. Įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros 10 minučių.
8. Į kepenėles ir daržoves įpilkite minkšto sviesto. Sutrinkite viską trintuvu iki vientisos masės.
9. Iš orkaitės išimkite tešlos sluoksnį. Leiskite atvėsti. Kepenėlių mase aptepkite pyragą, nuo vieno krašto palikite apie 1,5 cm. Kitame krašte išklokite putpelių kiaušinius.