Home Receptai Mėsos patiekalai Naminis vištienos saliamis: 1 kg blauzdelių paverskite dešra visai savaitei

Naminis vištienos saliamis: 1 kg blauzdelių paverskite dešra visai savaitei

0
Naminis vištienos saliamis: 1 kg blauzdelių paverskite dešra visai savaitei

Daug skaniau nei iš parduotuvės. Be to, tai visiškai natūralu. Dešrą galite gaminti įprastoje orkaitėje ir jos skonis bus daug geresnis nei jos giminaitės iš parduotuvės.

Ingredientai:

  • vištienos blauzdelių – 1 kg,
  • česnakas – 2 skiltelės,
  • druska, pipirai, paprikos milteliai – pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Nuimkite mėsą nuo kaulų. Smulkiai supjaustykite vištieną aštriu peiliu, pasūdykite, suberkite pipirus, suberkite česnaką, supjaustytą smulkiais kubeliais. Išmaišykite.

Išvirkite sultinį iš likusių vištienos kaulų, tada supilkite į mėsos masę ir išmaišykite. Palikite per naktį šaldytuve, uždengę folija.

Vištienos masę sudėkite į kepimo rankovę, jei mėgstate, galite ją pabarstyti paprika.

Švelniai apvyniokite ritinį špagatu ir suformuokite vyniotinio formą. Perkelkite ritinį į kepimo formą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min.

Iškepus leiskite atvėsti ir tik tada pjaustykite. Ši dešra – puikus ingredientas sumuštiniams! Be to, joje tik natūralūs ingredientai.