Vaikystėje, atvykus svečiams, ant stalo atsirasdavo kopūstų suktinukai. Šis legendinis kopūstų patiekalas mane persekiojo visą vaikystę: per Naujuosius metus, gimtadienius ir per religines šventes. O kai užaugau, suktinukus pradėjau gaminti pati.
Kopūstų suktinukų nereikia įdaryti ryžiais. Paprastai įdaras gali būti labai įvairus: nuo sūrio su kumpiu iki vištienos su daržovėmis. Dalinuosi su jumis mėgstamu kopūstų suktinukų receptu. Užkandis patiks visiems!
Jums reikės:
- Kopūsto 1 vnt.
- Bulvių 300 g
- Sviesto 30 g
- Rūkytos vištienos krūtinėlės 300 g
- Kietojo sūrio 200 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Kvietinių miltų 1 valgomojo šaukšto
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Petražolių pagal skonį
- Paprikos miltelių žiupsnelio
Gaminimas:
Suminkštinkite kopūstų lapus mikrobangų krosnelėje arba verdančiame vandenyje. Rūkytą krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite bulves ir taip pat supjaustykite kubeliais.
Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje. Į bulves įdėkite sviesto. Sutrinkite bulvių košę. Sudėkite ją su vištiena. Pasūdykite mišinį, įberkite prieskonių.
Taip pat suberkite smulkintų žalumynų ir tarkuoto sūrio. Viską sumaišykite. Ant kiekvieno kopūsto lapo uždėkite įdaro. Suvyniokite
Kiaušinius išplakite atskirai, įpilkite miltų, druskos, pipirų ir paprikos miltelių, ir tešlą išmaišykite iki vientisos masės. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pakaitomis pamirkykite kopūstų suktinukus į tešlą ir dėkite į keptuvę.