Kažkodėl atsitiko taip, kad vištiena yra vienas firminių patiekalų per bet kurias šventes. Dažniausiai vištiena yra įdaroma ir kepama orkaitėje. Toks paruošimas visada yra elegantiškas ir lengvas, ypač jei šiek tiek pakoreguosite įdarą – kaskart galėsite patiekti kitokią vištą. Be to, čia nėra ašakų ar smulkių kaulų, o tai reiškia, kad vištieną supjaustyti dailiais gabalėliais taip pat lengva, kaip ir kriaušes. Ir dar vienas dalykas: keptos vištienos aromato negalima supainioti su niekuo! O skonis tiesiog neįtikėtinas.
Mūsų receptas turi specialų įdarą. Jokių konservuotų žirnių ar kukurūzų, grybų ar grikių. Kiauliena, sūris, duona ir žolelės – štai kuo mes siūlome įdaryti vištą. Mėsa mėsoje… Na, tai tikrai patiks užkietėjusiems mėsavalgiams. O šalia vištienos, įdarytos mėsa, ant stalo gali atsirasti ir vegetariškų patiekalų, kurie tiks ir patiks visiems! Bet šįkart – apie vištą:
Ingredientai:
- 1 višta
- 100 g duonos
- 50 g kietojo sūrio
- 1 kiaušinis
- druska (pagal skonį)
- muskato riešutas (pagal skonį)
- 2 šakelės šalavijo
- 2 svogūnai
- 200 g kiaulienos
- 50 g sviesto
- žalumynų (pagal skonį)
- juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 4 š. alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
1.Paimkite visą vištą. Įkirpkite ar įpjaukite per visą skerdenos ilgį išilgai stuburo. Pjūvis neturėtų būti gilus. Dabar padarykite dar vieną pjūvį išilgai šonkaulių, kad pasiektumėte šlaunies ir kaulo sandūrą. Atskirkite šlaunikaulį nuo jo.
2.Laikykite odą pirštais ir pajuskite, kur sparnas susitinka su kaulu. Švelniai atskirkite sąnarį. Padarykite tą patį kitoje pusėje.
3.Atskirkite stuburą ir šonkaulius nuo vištienos dalies, kurioje yra filė. Ištraukite kaulus iš skerdenos. Išpjaukite šlaunis. Pajuskite L formos kaulus šalia sparnų. Ištraukite ir juos. Padarykite kelis odos pjūvius aplink sparnus. Išimkite juos. Šiuos kaulus ir pašalintus sparnus naudokite virti sultiniui, sriubai ar kitam patiekalui gaminti.
4.Ant pjaustymo lentos turite vištą be kaulų. Pagardinkite druska ir pipirais tiek viduje, tiek išorėje. Atidėkite 60 minučių. Per šį laiką paruošime įdarą.
5.Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Kiaulieną perleiskite per mėsmalę. Supjaustykite duoną. Ant stambios tarkos sutarkuokite šaldytą sviestą ir kietą sūrį. Susmulkinkite žalumynus. Viską sumaišykite atskirame inde. Įberkite druskos, pipirų ir muskato. Suplakite vieną kiaušinį. Supilkite kiaušinį į įdarą.
6.Užminkykite masę ir paprasčiausiai užpildykite ja vištą. Užsiūkite vištą siūlais.
7.Nustatykite orkaitėje 180 ° C temperatūrą. Suformuoktie vištą, kad ji atgautų pradinę formą. Į kepimo formą supilkite alyvuogių aliejų ir įdėkite šalavijų. Dabar padėkite vištieną krūtine į viršų. Kepkite, kol pagels. Tai užtruks apie 50 minučių.
Kepant iš vištienos išbėgs šiek tiek riebalų. Periodiškai palaistykite jais kepamą vištą. Patikėkite, šio patiekalo skonių gausa ir aromatas – bus tikras malonumas jūsų gomuriui. Iškepusią vištieną įdėkite į didelę lėkštę ir svečiams patiekite nesupjaustytą. Leiskite jiems pirmiausia pasigrožėti vaizdu, o paskui – skoniu. Kiekviena namų šeimininkė bus patenkinta šiuo receptu. Išbandykite patys ar pasidalinkite šiuo receptu su draugais, kurie mėgsta gaminti!