Žinoma, mes visi mėgstame balandėlius nuo ankstyvos vaikystės. Kažkas mėgsta valgyti viską iškart, o kažkas pirmiausia valgo kopūstus. Kiekviena šeimininkė turi savo šio nuostabaus patiekalo paslaptis. O kas, jei pasakysiu, kad kopūstų laiveliai su mėsa niekuo nenusileidžia jūsų mėgstamiems balandėliams?
Priešingai: šis patiekalas paruošiamas daug greičiau ir lengviau. Supjaustome kopūstus, išdėliojame maltą mėsą, patepame grietine ir pašauname į orkaitę. Belieka laukti malonaus ir apetitą keliančio patiekalo. Kopūstus su malta mėsa rekomenduojame patiekti kepimo popieriuje. Šis patiekalas atrodo labai įspūdingai!
Jums reikės:
- Kiaulienos faršo 500 g
- Svogūno 1 vnt.
- Grietinės 4 šaukštelių
- Kopūsto 0,5 vnt.
- Džiūvėsėlių 4 šaukštų
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Žalumynų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia paruoškite įdarą. Norėdami tai padaryti, į maltą mėsą įberkite druskos ir pipirų, suberkite smulkintus svogūnus ir pusę džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite.
Nuo kopūstų nuimkite viršutinius lapus, perpjaukite kopūsto galvą pusiau, o tada supjaustykite griežinėliais, kaip parodyta nuotraukoje.
Atsiplėškite kepimo popieriaus gabalėlį ir ant jo uždėkite vieną kopūsto skiltelę. Šiek tiek praskleiskite lapus, kad daržovė gerai iškeptų.
Ant kopūstų sudėkite maltą mėsą, kurią suformuosite į pailgą kotletą.
Susukite kepimo popieriaus šonus, kad gautumėte tarsi didelį saldainį. Tuo pačiu būdu suformuokite likusias valteles ir išdėliokite jas ant kepimo skardos.
Ant kiekvienos valties uždėkite 1 šaukštelį grietinės ir tolygiai paskirstykite per visą maltos mėsos paviršių.
Apibarstykite laivelius likusiais džiūvėsėliais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.