Žmogus linkęs prisiminti daug gerų dalykų. Todėl kartais mums kyla saldus nostalgijos jausmas. Tuomet labiausiai norisi grįžti į praeitį ir mėgautis šia akimirka. Mokykliniai kotletai tarsi laiko mašina nukels į vaikystę!
Mokykliniai kotletai
Pirmiausia svarbu pasakyti, kad priklausomai nuo regiono, mokyklinių kotletų receptas gali būti šiek tiek kitoks. Pavyzdžiui, kažkur jie buvo gaminami tik iš jautienos.
Tačiau šiandien mes sutelksime dėmesį į labiausiai paplitusį receptą tarp sovietinių virtuvių. Būtinai išbandykite juos.
Jums reikės:
- 500 g jautienos
- 500 g kiaulienos
- 300 g svogūnų
- 350 g juodos duonos
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštelių druskos
- 0,5 šaukštelio pipirų
- Džiūvėsėlių
Paruoškite duoną. Atkreipkite dėmesį, kad šiems kotletams reikia ne batono, o juodos duonos. Tai yra duona iš rugių ir kvietinių miltų. Mirkysime ją ne piene, o paprastame vandenyje.
Kol duona mirksta, visą mėsą ir svogūnus sumalkite per mėsmalę. Niekada nenaudokite blenderio.
Dabar galite nupilti vandenį nuo duonos ir kruopščiai išspausti vandenį rankomis. Šis žingsnis yra būtinas. Po to duoną sumalkite per mėsmalę ir pridėkite prie maltos mėsos.
Dabar belieka įberti druskos, pipirų ir įmušti kiaušinius. Maltą mėsą rankomis išmaišykite iki vientisos masės.
Tada drėgnomis rankomis paimame šiek tiek maltos mėsos, sumaigome ją rankomis ir suteikiame mėgstamą formą. Po to kiekvieną kotletą gausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
Iš šio ingredientų kiekio turėtų gautis apie 40 kotletų. Jų nebūtina kepti iš karto, dauguma jų gali būti užšaldyti.
Geriausia pirmiausia suformuoti visus kotletus ir tik tada pradėti juos kepti. Pirmiausia supilkite aliejų į keptuvę ir palaukite, kol jis įkais. Po to iš eilės išdėliokite kotletus, kepdami juos iš kiekvienos pusės 2,5-3 minutes.
Skonis turėtų būti visai kaip vaikystėje.
Skanaus!