Vakarų Ukrainoje gaminami mėsos suktinukai labai patinka žmonėms, kurie mėgsta skanų ir sotų maistą, taip pat gerbia maisto gaminimą. Tiesą sakant, tai yra kotletai su svogūnais ir padažu, kurie nuostabiai dera su beveik bet kokiu garnyru. Tai patiekalas, kuris patiks visai šeimai.
Ir nereikia bijoti, kad patiekale yra svogūnų. Ten jie naudojami kaip skonio stipriklis.
Mėsos suktinukai su svogūnais
Jums reikės:
- 400 g mėsos
- 250 g svogūnų
- 300 g grietinės
- 150 g miltų
- 1 šaukštelio maltos paprikos
- saujelės šviežių krapų
- 2 šaukštelių pipirų
- 2 šaukštų acto
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 4 šaukštų augalinio aliejaus
Gaminimas:
Mėsą supjaustykite 1 cm storio gabalėliais. Plaktuku išmuškite iš abiejų pusių, įberkite druskos ir pipirų, tada sudėkite į indelį, kad pastovėtų 15 minučių. Tuo metu supjaustykite pusę svogūno plonais pusžiedžiais. Suberkite jį į atskirą indą ir įberkite druskos, pipirų, cukraus ir šiek tiek krapų, įpilkite acto. Svogūnus palikite marinuotis atskirai nuo mėsos apie 10 minučių.
Pasibaigus marinavimo laikui, išimkite mėsą ir svogūnus. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite šiek tiek svogūnų ir susukite į mažą ritinėlį. Tada apvoliokite suktinukus miltuose. Tačiau nepamirškite apie trečdalį miltų palikti padažui. Kepkite mėsą keptuvėje, kol apkeps.
Apkepusius suktinukus sudėkite į atskirą lėkštę. Keptuvėje kartu su miltų likučiais pakepinkite likusią svogūno pusę, prieš tai smulkiai ją supjaustę. Prie svogūno įpilkite grietinės, dar porą šaukštų miltų ir paprikos miltelių. Pabaigoje pridėkite smulkiai supjaustytų krapų ir įpilkite šiek tiek vandens, kad mišinys taptų tobulos konsistencijos padažu.
Dabar atėjo laikas sudėti suktinukus į keptuvę su padažu. Padažas turi visiškai apsemti suktinukus. Jei taip nėra, įpilkite daugiau vandens. Troškinkite uždengtoje keptuvėje ant silpnos ugnies apie 40 minučių.
Šie suktinukai puikiai dera su bet kokiu garnyru. Ryžiai, grikiai, makaronai, bulvių košė – tiks bet kas.
Pabandykite eksperimentuoti. Pavyzdžiui, į keptuvę įdėkite šiek tiek tarkuoto sūrio. Tai dar labiau sutirštins padažą ir suteiks patiekalui kreminį skonį.
Skanaus!