Naminė dešra visada yra skanesnė, aromatingesnė ir sveikesnė nei parduotuvėje esanti dešra. Joje niekada nebus konservantų ir kenksmingų priedų, nes ji gaminama rankomis. Tačiau yra vienas trūkumas: tokio užkandžio paruošimas yra sunkus procesas, ir ne visos namų šeimininkės nori vargintis. Radome supaprastintą receptą – naminė dešra folijoje.
Jums reikia tik maltos mėsos ir folijos. Mėsa greitai iškepa, likdama sultinga ir minkšta. Šios dešros skonis labai panašus į kaimišką. Tai taip pat puikus būdas sutaupyti pinigų. Galų gale kilogramas geros mėsos vis tiek yra pigesnis nei parduotuvėje nusipirktos dešros.
Jums reikės:
- Kiaulienos 1 kg
- Vištienos filė 700–800 g
- Lašinių 200 g
- Kiaušinių 3-4 vnt.
- Krakmolo 3-4 šaukštų
- Česnako 6 skiltelių
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Paprikos mitelių pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite mėsą ir lašinius mažais gabalėliais.
Išplakite kiaušinius, sudėkite sutrintą česnaką, druską, pipirus ir papriką. Jei norite, galite pridėti bet kokių prieskonių pagal savo skonį. Po truputį įmaišykite į masę krakmolo, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.
Sumaišykite mėsą ir lašinius su kiaušinių mase ir viską kruopščiai išmaišykite.
Pasiruoškite folijos gabalėlį ir ant jo uždėkite dešros formos faršą. Susmulkintą mėsą suvyniokite į foliją, stengdamiesi ją suspausti. Labai sandariai užspauskite kraštus, kad kepant sultys neištekėtų.
Perkelkite gautą dešrą ant kepimo skardos ir valandai pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.