Kotletai su bulvėmis yra skanus ir daugelio lietuvių virtuvėje kasdienis patiekalas. Norėdami juos pagaminti, turite virti bulves, kepti kotletus ir atidžiai stebėti visą procesą. Siūlome paįvairinti meniu ir kotletus su bulvėmis gaminti orkaitėje! Beje, jei norite vegetariškos versijos – tiesiog pakeiskite mėsos faršą sojos ar kitu augaliniu faršu. Naudinga, paprasta, patogu, gražu ir skanu!
Ingredientai
- bulvės, 700 g
- maltos mėsos (arba sojų faršo), 400 g
- svogūnas, 1 vnt.
- česnakas (skiltelės), 2 vnt.
- kiaušinis, 1 vnt.
- grietinė, 80 g
- švieži pomidorai, 1 vnt.
- šviežios morkos, 1 vnt.
- kietasis sūris, 50 g
- prieskoniai pagal skonį
- druska
Gaminimo eiga
1 žingsnis
Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Pagal skonį įberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, įmuškite kiaušinį, druskos ir juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.
2 žingsnis
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais (lyg ruoštumėte bulvių traškučius).
3 žingsnis
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi ir bulves išdėliokite padengdami visą formą, įskaitant dugną ir šonus. Dalį bulvių pasilikite vėlesniam žingsniui. Pabarstykite druska.
4 žingsnis
Iš faršo suformuokite rutuliukus ir išdėliokite juos ant bulvių.
5 žingsnis
Supjaustykite pomidorus smulkiais gabalėliais, įdėkite grietinės, sumaišykite.
6 žingsnis
Faršo kukuliuose padarykite duobeles, į jas įdėkite pomidorus su grietine.
7 žingsnis
Morkas smulkiai sutarkuokite ir pabarstykite ant kukulių viršaus.
8 žingsnis
Likusias bulves išdėliojame aplink kukulius. Kepimo formą uždengiame folija arba silikoniniu kepimo kilimėliu ir kepame orkaitėje 200 °C apie 30–40 minučių.
9 žingsnis
Tada išimame formą iš orkaitės, nuimame foliją ar kilimėlį, pabarstome rutuliukus-kotletus tarkuotu sūriu ir vėl grąžiname į orkaitę 10–15 minučių.
10 žingsnis
Orkaitėje keptos bulvės su kotletais yra paruoštos! Šiam patiekalui tiks bet kokios jūsų mėgstamos salotos arba tiesiog šviežios daržovės iš jūsų daržo.
11 žingsnis
Skanaus!