Home Receptai Mėsos patiekalai Kotletus kepkime orkaitėje: bus sultingi ir skanūs

Kotletus kepkime orkaitėje: bus sultingi ir skanūs

0
Kotletus kepkime orkaitėje: bus sultingi ir skanūs

Kotletų kepimas orkaitėje turi daug privalumų, vienas jų – nereikės stovėti prie keptuvės ir prižiūrėti. Pirma, jei gaminate didelei žmonių grupei (pvz., šventei), kepdami orkaitėje sutaupysite daug laiko. Antra, kaip žinote, orkaitėje kepti patiekalai yra mažiau kaloringi ir todėl sveikesni kūnui. Trečia, gaminant tokį maistą, aliejaus praktiškai nereikia, todėl bus ne tik sveikiau, bet ir lengviau plauti bei valyti.

Kviečiame pasinerti į šilčiausius prisiminimus ir gaminti kotletus pagal vaikų darželio receptą. Taip pat papasakosime, kaip tinkamai iškepti kotletus orkaitėje. Tai visai paprastos taisyklės, dėl kurių procesas bus įdomus, o rezultatas – neįtikėtinai skanus.

Kotletai kaip darželyje

Porą duonos riekelių pamirkykite 100 mililitrų pieno. Susmulkinkite 1 svogūną ir žoleles pagal skonį. 1 bulvę sutarkuokite stambia tarka. 500 gramų maltos mėsos sumaišykite su kiaušiniu ir supilkite šį mišinį į paruoštus ingredientus. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską maišykite rankomis 8 minutes. Pabarstydami džiūvėsėliais, suformuokite paplotėlius. Gabaliukus tvarkingai sudėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite orkaitėje.

Kur ir kaip geriausia kepti kotletus?

  • Kepimas orkaitėje
    Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Tada 5 minutėms įdėkite kepimo skardą su kotletais. Sumažinkite temperatūrą iki 170–180 laipsnių. Optimalus kepimo laikas yra 30 minučių. Orkaitėje kotletų apversti nereikia. Jei bandysite, jie praras savo formą.
  • Kepimas mikrobangų krosnelėje
    Taip iškepti kotletai bus vidutiniškai sultingi ir purūs, juos reikėtų kepti 7–8 minutes pasirinkus, 800 vatų galią.
  • Gruzdinimas
    Kepkite kotletus gruzdintuvėje ne ilgiau kaip 25 minutes 230 laipsnių temperatūroje.
  • Daugiafunkciame puode
    Puode pasirinkite kepimo arba „grill“ režimą. Kotletai kepami po 15 minučių iš kiekvienos pusės.

Kuo galima pakeisti ingredientus?

Jei namuose nėra baltos duonos, galite ją pakeisti skrebučiais, sudžiūvusia duona ar duoniukais. Verta alternatyva miltams kepimui yra manų kruopos arba duonos trupiniai. Kad būsimi kotletai būtų minkšti, į faršą įpilkite porą šaukštų augalinio aliejaus. O kad kotletai būtų ypač sultingi, įpusėjus kepimui, ant skardos užpilkite 100 mililitrų vandens.

Kiek kotletų bus pagaminta iš kilogramo maltos mėsos?

Pagal aukščiau pateiktą receptą gaunama 12 vidutinio dydžio kotletų. Atitinkamai iš 1 kilogramo mėsos išeis 24 kotletai. Vienas kotletas sveria apie 70 gramų.

2 kotletų formavimo būdai:

  1. Su šaukštu paimkite dalį paruošto faršo. Toliau suspauskite maltą mėsą į rutulį delnais. Laikykite kamuolį kairėje rankoje, o dešine šiek tiek paspauskite žemyn.
  2. Į dubenį įdėkite nedidelę saują maltos mėsos. Rankas pirmiausia reikia sudrėkinti vandenyje, tada nesunkiai suformuosite norimos formos kotletus.

Iškeptų kotletų patiekimas

Maitinimo įstaigose kotletai dažnai puošiami žolelėmis ir patiekiami su pomidorais, raugintais agurkais ar salotomis. Populiarūs garnyrai – bulvės, įvairios kruopos. Tačiau geriausias visų laikų pasirinkimas, žinoma, yra šviežių daržovių salotos ir bulvių košė.

Patiekalą galite papildyti gardžiu grietinės padažu: sumaišykite susmulkintą česnaką, smulkiai pjaustytas žoleles ir grietinę. Įberkite druskos, pipirų ir mėgstamų prieskonių. Supilkite padažą likus 15 minučių iki kepimo pabaigos. Skanaus!

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].